Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Parex banka paziņo par jauna sindicētā kredīta piesaisti

Parex banka ir pilnvarojusi Commerzbank Aktiengesellschaft, HSBC Bank plc, Intesa Sanpaolo S.p.A., Lloyds TSB Bank plc, Mizuho Corporate Bank, Ltd. un Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG (“RZB”) organizēt sindicēto kredītu 360 miljonu eiro apmērā ar likmi EURIBOR +0.45% un dzēšanas termiņu - 2 gadi no sindicētā kredīta līguma noslēgšanas dienas. Līgumu par darījuma noslēgšanu paredzēts parakstīt 2007.gada jūnija beigās.

Jevgēnijs Zolotarevs, Parex bankas valdes loceklis, vecākais viceprezidents kapitāla tirgu un investīciju jautājumos, uzsvēra: “Šis būs pirmais līdzekļu piesaistīšanas darījums kopš Moody’s Investor Service paaugstināja Parex bankas reitingu līdz investīciju kategorijas līmenim (investment grade). Vēl jo vairāk, šis ir pirmais Parex bankas sindicētais kredīts ar dzēšanas termiņu vairāk kā viens gads. Ar šo darījumu mēs uzstādīsim jaunus standartus finanšu līdzekļu piesaistīšanā gan apjoma, gan termiņa ziņā, jo tas nodrošinās bankai nepieciešamo finansējumu ilgākam periodam.”

Piesaistītie līdzekļi lielākoties tiks izmantoti, lai refinansētu iepriekšējo sindicēto kredītu (310 miljoni eiro), kura termiņš beidzas 2007.gada jūlija sākumā. Atlikušie līdzekļi tiks izmantoti bankas pamatdarbības attīstīšanai. Šis sindicētā kredīta darījums turpinās lielisko Parex bankas darbības vēsturi sindicēto kredītu piesaistīšanas jomā.

Par Parex banku:

Parex banka ir viena no stabili augošām Latvijas komercbankām ar aktīviem vairāk kā 3,6 miljardi EUR. Parex banka saviem klientiem piedāvā integrētus pakalpojumus tādās jomās, kā kreditēšana, maksājumu kartes, līzings, aktīvu pārvaldīšana un vērtspapīru tirdzniecība. Patlaban bankas filiālēs visā Latvijā strādā vairāk kā 2200 cilvēki. Bez tam Parex bankai ir pārstāvniecības, filiāles un meitas uzņēmumi 15 pasaules valstīs, tajā skaitā filiāles Berlīnē, Stokholmā un Tallinā, meitas banka AP Anlage und Privatbank AG Šveicē un Parex Bankas Lietuvā. Parex banka ir vienīgais American Express sadarbības partneris Latvijā un Lietuvā, kam ir tiesības emitēt American Express kredītkartes. Parex bankai ir piešķirti šādi starptautiskie reitingi: Moody\'s Investors Service – Baa3 (investment grade), Fitch Ratings – BB+, Capital Intelligence – BBB (investment grade).

Papildu informācija:

Viktors Zaķis, Parex bankas Korporatīvo komunikāciju un sabiedrisko attiecību nodaļas speciālists

Tālrunis 7010141 vai 29476754

e-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses