Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Parex banka sāk piedāvāt jaunu produktu –Maxi kontu –augsta ienesīguma kontu brīvo līdzekļu uzkrāšanai

Parex banka ir radījusi jaunu, inovatīvu uzkrājuma produktu – Maxi konts, kas klientiem sniedz iespēju vienlaicīgi gan izdevīgi uzkrāt brīvos līdzekļus, gan arī nodrošina 24 stundu pieeju Maxi kontā uzkrātajiem līdzekļiem, veicot maksājumus ar kontam piesaistīto maksājuma karti. Patlaban Parex banka ir vienīgā sektorā, kas piedāvā šādu elastīgu uzkrāšanas veidu.

Parex bankas viceprezidents Guntis Beļavskis: “Sekojot savam stratēģisko produktu izveides plānam, Parex banka ir nākusi klajā ar jaunu, no pārējā banku sektora atšķirīgu naudas uzkrāšanas piedāvājumu – Maxi kontu, kas apvieno uzkrājumu konta īpašības un maksājumu kartes lietošanas ērtības. Ar Maxi kontuParex klienti var izdevīgi veidot uzkrājumus, saņemot par noguldījumu latos augstu peļņas procentu - 6% gadā, kā arī steidzamos gadījumos izmantot šajā kontā uzkrāto naudu norēķinos.”

Par Maxi kontā uzkrāto naudu Parex banka maksā tā saucamos saliktos procentus – tas nozīmē, ka "procenti pelna procentus". Procenti tiek aprēķināti par katru dienu un par ikvienu latu, kas atrodas kontā. Tie tiek pieskaitīti konta pamatsummai mēneša beigās, un nākamajā mēnesī procenti tiek aprēķināti arī par kontā ieskaitītajiem procentiem. Piemēram, ja klients katru mēnesi nogulda 50 latus, pēc astoņiem gadiem kopējā uzkrājumu vērtība pie gada procentu likmes 6% būs aptuveni 6100 lati. Pie tam klienta ieguldījums būs 4800 lati, bet 1300 latus klients būs nopelnījis ar procentiem. Savukārt pēc trīsdesmit gadiem uzkrājums sasniegtu jau 49000 latu, no kuriem klienta ieguldījums būtu 18000 lati.

Maxi konta būtiskākā priekšrocība ir tajā esošo līdzekļu pieejamība visu diennakti, izmantojot maksājumu karti. Klientam jebkurā laikā ir iespējams piekļūt uzkrātajiem līdzekļiem vai tos izmantot, veicot pirkumus. Nepieciešamības gadījumā, brīdinot banku septiņas dienas iepriekš, klients var pieteikt vajadzīgās summas pārskaitījumu uz norēķinu kontu vai izņemt skaidru naudu bankā. Savukārt ar Maxikonta maksājumu karti var norēķināties par precēm veikalos bez komisijas maksas, apskatīt konta atlikumu, kā arī izmantot citas naudas iemaksas un izmaksas funkcijas bankomātos.

Papildināt Maxi kontu var jebkurā laikā ar jebkuru brīvi izvēlētu summu. Nav noteikta ne minimālā iemaksas, ne arī minimālā atlikuma summa, par kuru tiek aprēķināti peļņas procenti. Maxi konta termiņš nav ierobežots – klients pats var izvēlēties, kad un cik lielas iemaksas veikt un cik ilgi uzkrāt, nepārslēdzot un nepagarinot līgumu ar banku. Lai nodrošinātu regulāru Maxi konta papildināšanu, klients ar banku var noslēgt automātisko maksājumu.

Noguldījums Maxikontā nozīmē 100% kontroli pār naudu, jo jebkurā laikā var sekot līdzi konta stāvoklim ar Parex internetbankas, SMS bankas vai bankas automāta starpniecību. Atverot Maxikontu, var izmantot arī norēķinu konta funkcionalitāti – to papildināt, veikt pārskaitījumus vai rēķinu apmaksu.

Būtiski ir tas, ka Maxikonts ir pieejams ikvienam Latvijas iedzīvotajam, arī citu banku klientiem, neskatoties uz to, kurā bankā cilvēkam ir atvērts norēķinu konts un pārskaitīta darba alga.

Par Parex banku:

Parex banka ir viena no stabili augošām Latvijas komercbankām ar aktīviem vairāk nekā 3,6 miljardi EUR. Parex banka saviem klientiem piedāvā integrētus pakalpojumus tādās jomās, kā kreditēšana, maksājumu kartes, līzings, aktīvu pārvaldīšana un vērtspapīru tirdzniecība. Patlaban bankas filiālēs visā Latvijā strādā vairāk kā 2200 cilvēki. Bez tam Parex bankai ir pārstāvniecības, filiāles un meitas uzņēmumi 15 pasaules valstīs, tajā skaitā filiāles Berlīnē, Stokholmā un Tallinā, meitas banka AP Anlage und Privatbank AG Šveicē un Parex Bankas Lietuvā. Parex banka ir vienīgais American Express sadarbības partneris Latvijā un Lietuvā, kam ir tiesības emitēt American Express kredītkartes. Parex bankai ir piešķirti šādi starptautiskie reitingi: Moody\'s Investors Service – Baa3 (investment grade), Fitch Ratings – BB+, Capital Intelligence – BBB (investment grade).

Papildu informācija:

Viktors Zaķis, Parex bankas Korporatīvo komunikāciju speciālists

Tālrunis 7010141 vai 29476754

e-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses