Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Pētījums: iedzīvotājiem augsta kredītrēķinu apmaksas pienākuma izjūta

Iedzīvotāji pret banku izsniegtajiem kredītu maksājumiem un citiem rēķiniem izturas ar lielu atbildību, liecina Swedbank veiktais pētījums par iedzīvotāju budžeta plānošanas paradumiem. Tie iedzīvotāji, kuri izmanto banku piedāvātos kredītproduktus, minējuši, ka vissvarīgāk veikt hipotekārā kredīta apmaksu, tam seko maksa par autolīzingu un patēriņa kredīta maksājumi.

Kā liecina pētījums - 78% respondentu, kuriem ir hipotekārais kredīts, šo rēķinu uzskata par prioritāti. Savukārt 51% respondentu, kuriem ir līzings, šo rēķinu apmaksātu kā pirmo. Salīdzinoši mazāku nozīmi rēķina apmaksai piešķir iedzīvotāji, kuriem jāveic ikmēneša patēriņa kredīta maksājums vai maksājums par precēm, kas iegādātas uz nomaksu. Salīdzinoši viszemākā pienākumu izjūta ir pret ikmēneša TV rēķiniem.

"Pētījuma rezultāti parāda, ka iedzīvotāji pret savām kredītsaistībām izturas ar lielu atbildību. Arī savā ikdienas darbā redzam, ka iedzīvotāji sākuši vairāk pārdomāt un plānot savus izdevumus - primārais ir maksājums par savu mājokli, kam pakārtoti citi izdevumi, piemēram, maksa par kabeļtelevīziju, internetu un mobilo telefonu," saka Dzintars Kalniņš, Swedbank Privārpersonu kreditēšanas daļas vadītājs.

Sniedzot atbildes par rēķiniem, kādi vispār ik mēnesi ir jāapmaksā, iedzīvotāji visbiežāk norādījuši rēķinu par elektrību, kam seko interneta un mobilā telefona rēķins. Tiem seko maksa par ūdeni, samaksa par dzīvokļa/ mājas apsaimniekošanu, kā arī televīzijas un apkures rēķini.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses