Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

PR: Akciju sabiedrības "Latvijas Krājbanka" kārtējās akcionāru sapulces lēmumi

Par AS “Latvijas Krājbanka” 2008. gada pārskata apstiprināšanu

Akcionāru sapulce n o l e m j :

1. Pieņemt zināšanai akciju sabiedrības “Latvijas Krājbanka” (turpmāk arī – Banka) vadības ziņojumu par 2008. gada darbības rezultātiem, kas pievienots pielikumā.

2. Pieņemt zināšanai akciju sabiedrības “Latvijas Krājbanka” padomes ziņojumu par
darbību 2008. gadā, kas pievienots pielikumā.

3. Apstiprināt akciju sabiedrības “Latvijas Krājbanka” Konsolidēto gada pārskatu par gadu, kas noslēdzās 2008. gada 31.decembrī, kas pievienots pielikumā.

4. Atzīt akciju sabiedrības “Latvijas Krājbanka” padomes darbību 2008. gadā par atbilstošu Bankas mērķiem un interesēm. Izvērtējot  padomes sniegto informāciju, atzīt ka:
- padomes darba organizācija ir efektīva;
- padomes sastāvs ir optimāls, padome veidota no locekļiem, kuru kvalifikācija, pieredze un skaits ļauj padomei sekmīgi veikt savus uzdevumus;
- visi padomes locekļi 2008. gadā pildīja savus pienākumus efektīvi un sekmīgi. 


Par AS “Latvijas Krājbanka” peļņas izlietošanu

Akcionāru  sapulce  nolemj:

1. Noteikt šādu akciju sabiedrības “Latvijas Krājbanka” 2008. gada auditētās peļņas LVL 3 008 033.29 (trīs miljoni astoņi tūkstoši trīsdesmit trīs lati 29 santīmi) apmērā izlietošanu:

1.1. pamatojoties uz AS “Latvijas Krājbanka” Emisijas prospekta (apstiprināts AS “Latvijas Krājbanka” 2006. gada 31. oktobra valdes sēdē, protokols Nr. 77, darba kartības 5. jautājums) 8.5.1. punktu un akciju sabiedrības “Latvijas Krājbanka” statūtiem, dividendēs par “A” kategorijas priekšrocību akcijām kopsummā akcionāriem izmaksāt LVL 691,84 (0,023% no auditētās peļņas) jeb LVL 0,244121 uz vienu priekšrocību akciju;
1.2. atlikušo akciju sabiedrības “Latvijas Krājbanka” 2008. gada auditētās peļņas daļu ieskaitīt nesadalītajā peļņā.

2. Veikt šā lēmuma 1.1. punktā minēto dividenžu izmaksu saskaņā ar AS “Latvijas Centrālais depozitārijs” noteikumos Nr. 8 “Par dividenžu, procentu, pamatsummas un citu ienākumu izmaksu” noteikto kārtību, par dividenžu aprēķina datumu nosakot 2009. gada 7. aprīli un par dividenžu maksājuma datumu - 2009. gada 15. aprīli.


Zvērināta revidenta vēlēšanas

Akcionāru sapulce nolemj:

1. Ievēlēt sabiedrību ar ierobežotu atbildību “ERNST & YOUNG BALTIC”, reģ. Nr. 40003593454, par akciju sabiedrības “Latvijas Krājbanka” zvērinātu revidentu 2009. gadam.

2.    Noteikt zvērinātam revidentam SIA “ERNST & YOUNG BALTIC” atlīdzību, kura nepārsniedz LVL 75 000,- (septiņdesmit pieci tūkstoši lati), ieskaitot PVN.


Par AS “Latvijas Krājbanka” padomes locekļu atalgojuma politiku

Akcionāru sapulce n o l e m j :

Apstiprināt “Akciju sabiedrības “Latvijas Krājbanka” padomes locekļu atalgojuma politiku”, kas pievienota pielikumā.

APSTIPRINĀTS
                         Akciju sabiedrības „Latvijas Krājbanka”
                                                             kārtējā akcionāru sapulcē                         2009. gada 23. martā
                         (protokols Nr. 2, 4. darba kārt. jautājums)

Akciju sabiedrības „Latvijas Krājbanka”
padomes locekļu atalgojuma politika
1. Lietotie termini
1.1. Banka – akciju sabiedrība “Latvijas Krājbanka”.
1.2. Sapulce – Bankas kārtējā vai ārkārtas akcionāru sapulce.
1.3.      Padome – Sapulces ievēlēta Bankas uzraudzības institūcija, kas pārstāv akcionāru intereses sapulču starplaikā un Latvijas Republikas Komerclikumā un Bankas statūtos noteiktajos ietvaros uzrauga valdes darbību.
1.4.      Politika – šī Akciju sabiedrības „Latvijas Krājbanka” padomes locekļu atalgojuma politika.
1.5. Korporatīvās pārvaldības principi – AS “NASDAQ OMX Riga” apstiprinātie “Korporatīvās pārvaldības principi un ieteikumi to ieviešanā”, kurus Banka izmanto savā darbībā. Korporatīvās pārvaldības principi ir publiski pieejami interneta mājas lapā www.nasdaqomxbaltic.com. 
2. Vispārīgi nolikumi
2.1. Politika ir izstrādāta atbilstoši Bankas attīstības stratēģijai un Korporatīvās pārvaldības principiem un nosaka galvenos Bankas padomes locekļu atlīdzības noteikšanas principus, iespējamās atalgojuma shēmas un citus ar to saistītus būtiskus jautājumus.
2.2. Visiem Sapulces lēmumiem, kas attiecas uz Padomes locekļu atlīdzības noteikšanas jautājumiem, ir jābūt pieņemtiem saskaņā ar šo Politiku un ievērojot Latvijas Republikas normatīvos aktus.
3. Padomes locekļu atlīdzības noteikšana, motivēšana
3.1 Atlīdzība Padomes locekļiem tiek noteikta, ņemot vērā atalgojuma tendences darba tirgū. Nosakot Padomes locekļiem atlīdzību par veicamajiem pienākumiem, ir jāievēro samērības princips un jāņem vērā konkrētā Padomes locekļa kvalifikācija un ieguldījums Bankas attīstībā un mērķu sasniegšanā.
3.2 Padomes locekļa atlīdzību veido fiksēts atalgojums, ko noteikusi akcionāru Sapulce. Sapulce var noteikt arī atlīdzību par darbu Padomes uzraudzības komitejās.

3.3       Lai stimulētu Padomes locekļus Bankas izvirzīto mērķu sasniegšanai, Sapulce var pieņemt lēmumu par mainīgās atalgojuma daļas noteikšanu Padomes locekļiem. Ar atalgojuma mainīgo daļu tiek saprasti jebkuri Padomes loceklim piešķirtie maksājumi, kas nav fiksēts atalgojums, piemēram: atlīdzība, kas tiek izmaksāta, ņemot vērā Bankas finanšu rezultātus (prēmijas), Bankas akcijas, akciju opcijas, dalība pensiju plānos u. tml.
3.4       Nosakot Padomes locekļu atlīdzības struktūrā mainīgo daļu, tā ir jāpiesaista Bankas īstermiņa un ilgtermiņa mērķiem, kā arī Bankas finanšu rezultātiem. 
3.5 Pieņemot lēmumu par mainīgās darba apmaksas shēmām, kurās kā atlīdzība paredzētas Bankas akcijas vai akciju opcijas, Sapulcei ir jāņem vērā, kā jaunu Bankas akciju emisija var ietekmēt akciju cenu. Ievērojot minēto, akcionāriem Sapulcē ir jānodrošina nepieciešamā informācija.

4. Informācijas atklāšana

4.1.        Politika tiek publicēta  kā jebkura cita ar Bankas darbību saistīta būtiska informācija.
4.2. Informāciju par Padomes locekļiem noteikto atlīdzības apmēru Banka dara zināmu Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

5. Darba rezultātu novērtēšana
5.1.      Izskatot Padomes ziņojumu, kārtējā akcionāru Sapulce izvērtē Padomes darbību kopumā, kā arī katra Padomes locekļa kompetenci un darbības efektivitāti.
5.2.      Lemjot par atlīdzību Padomes locekļiem, Sapulce ņem vērā veikto izvērtējumu. 


* Šī ir obligātā informācija, kuru emitents AS “Latvijas Krājbanka”, reģ. Nr. 40003098527, atklāj saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likuma 54., 56. un 642. panta prasībām. Šī informācija ir precīza, patiesa un pilnīga un tā ir sagatavota atbilstoši AS “Latvijas Krājbanka” pastāvošajām procedūrām. Obligātā informācija tiek darīta publiski pieejama plašsaziņas līdzekļiem kā negrozīts pilns teksts, kurš nosūtīts ORICGS 23.03.2009 plkst. 16:56
Priekšmets: AS “Latvijas Krājbanka” kārtējās akcionāru sapulces lēmumi

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses