Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

PR: AS "Latvijas Biznesa banka" atmaksāja sindicēto kredītu

AS “Latvijas Biznesa banka” 2008. gada 3.decembrī atmaksāja sindicēto komerckredītu 10 miljonu eiro apmērā, kas tika saņemts pagājuša gada decembrī.Sindicētā kredīta dalībnieki ir Depfa Bank Plc, Nicosia Branch (Kipra) un Erste Bank der Oesterreichishen Sparkassen AG (Austrija), pilnvarotie aizdevuma organizatori ir Depfa Bank Plc.

Tas bija pirmais sindicētais kredīts, ko ir saņēmusi AS “Latvijas Biznesa banka”. Kredīta saņemšanā tika izmantota komforta vēstule (Letter Of Comfort) no AAS “Maskavas Banka”, kas ir galvenais AS “Latvijas Biznesa bankas” akcionārs. “Aizdevums pilnā apjomā tika izmantots Bankas darbības attīstībai. Pašreizējā ekonomiskajā situācijā sindicētā kredīta laicīga atmaksa liecina par to, ka mēs protam pareizi un efektīvi plānot mūsu darbību, ” skaidro AS “Latvijas Biznesa banka” Valdes priekšsēdētājs (prezidents) Artis Birkmanis. 2008. gada trešajā ceturksnī ir uzrādīts būtisks pieaugums svarīgākajos biznesa segmentos. Apkopotie rezultāti liecina, ka šī gada 3.ceturksnī AS „Latvijas Biznesa banka” depozītu portfelī, liels pieaugums bija tieši privātpersonu noguldījumiem, kas pieauga par 108% salīdzinot ar 2007. gada 9 mēnešu rezultātiem, līdz ar to, kopējais portfelis sasniedza 95,8 miljonu latu. Labus pieauguma rezultātus sasniedza arī citi rādītāji. Kapitāls un rezerves pieauga par 24%, līdz 19,3 miljoniem latu.Par AS “Latvijas Biznesa banka”AS “Latvijas Biznesa banka” ir viena no ilgāk pastāvošajām komercbankām Latvijā, tā ir dibināta 1992. gadā. Šogad aprit 16 gadi kopš banka uzsāka savu darbību fizisku un juridisku personu apkalpošanā. Pastāvēšanas laikā banka ir sasniegusi finansiālu stabilitāti, kā arī ieguvusi lielu pieredzi darbā ar klientiem.

AS “Latvijas Biznesa banka” turpina darbību Igaunijā. Banka šobrīd ir palielinājusi savu dalību „Eesti Krediidipank” akciju kapitālā līdz 89,16%.

AS “Latvijas Biznesa banka” 99,87% akciju pieder Krievijas banku kapitālam – akciju komerciālajai bankai “Maskavas Banka”.

"Maskavas Banka" ir viena no lielākajām Krievijas universālajām bankām, kura piedāvā diversificētu finanšu pakalpojumu klāstu gan juridiskām, gan fiziskām personām: sākot no norēķinu kases apkalpošanas un kreditēšanas un beidzot ar aktīvu pārvaldīšanu un finansējuma organizēšanu starptautiskos kapitāla tirgos.

Šobrīd "Maskavas Banka" apkalpo 107 tūkst. korporatīvu klientu un vairāk nekā 9 milj. klientu fizisku personu. Bankas klientu juridisko personu vidū ir lielākie nozaru uzņēmumi. Turklāt Banka aktīvi attīsta darbības virzienu, kas saistīts ar vidējo un mazo uzņēmumu kreditēšanu.

"Maskavas Bankas" drošumu apliecina starptautisko reitinga aģentūru piešķirtie reitingi. Piemēram, Bankas ilgtermiņa kredītreitings pēc Moody’s Investors Service datiem – Baa1 (prognoze "pozitīva"), pēc Fitch Ratings datiem – ВВВ (prognoze "stabila").

Papildus informācija:
Tatjana Kļackina
AS “Latvijas Biznesa banka” Mārketinga un reklāmas daļas vadītāja
E-pasts: [email protected]
Tālr.: 67775897

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses