Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

PR: Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūts informē par tuvākajām aktivitātēm

Uzsākot darbību Latvijā, Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūts šodien informēja par tuvākajām aktivitātēm.


Rekomendācijas valsts sektora uzņēmumiem.

Sadarbībā ar starptautiski atzītu korporatīvās pārvaldības ekspertu Ričardu Frederiku, Baltijas valstu valdībām, ekspertiem un uzņēmumu vadību, BKPI ir izstrādātas pirmās Rekomendācijas valsts un pašvaldību uzņēmumu pārvaldīšanai Baltijā. Šobrīd tās ir nodotas ekspertu apspriešanai un jūnija mēnesī ar tām tiks iepazīstināta plašāka sabiedrība.

BKPI vadības komitejas locekle Daiga Auziņa-Melalksne tiekoties ar medijiem minēja, ka tā ir valstiski ārkārtīgi nozīmīga iniciatīva: „Ieviešot kvalitatīvu korporatīvo pārvaldību, veiksmīgas valstis ir ievērojami uzlabojušas savu konkurētspēju. Laba korporatīvā pārvaldība valstij un pašvaldībām piederošajos uzņēmumos nodrošina pēc iespējas efektīvāku uzņēmumu vadību visu ieinteresēto pušu un īpašnieku interesēs. Tādējādi paveras labāki nosacījumi ari finansējuma piesaistei un valstī kopumā veidojas labvēlīga investīciju vide.”

Institūta prezidents Kristians Kāss Mortensens norādīja, ka pirmkārt "mums ir jāzina, kas mums pieder", tas nozīmē, ka arī Latvijā būtu jāizveido publiski pieejama vienota valsts kapitāldaļu uzņēmumu datubāze, kas ļautu vienkopus iegūt informāciju par valsts uzņēmumu darbības rezultātiem un ietekmi uz ekonomiku.

Pirmā korporatīvās pārvaldības apmācību programma.

Institūts ir izveidojis speciālu korporatīvās pārvaldības apmācību programmu uzņēmumu īpašniekiem, kā arī augstākā līmeņa uzņēmumu un valsts institūciju vadītājiem no visām trim Baltijas valstīm. Apmācību programmā, ko vadīs starptautiski eksperti, iekļauta arī praktiska rakstura informācija: kā izvēlēties padomes un valdes locekļus, kādas ir valdes un kādas padomes funkcijas, pārvaldības modeļi u.tml. Pirmā apmācību programma ar lieliem panākumiem notika Lietuvā un maijā sāksies kopīga mācību programma dalībniekiem no visām trīs Baltijas valstīm.

Institūta valdes loceklis, LMT prezidents Juris Binde atsaucās uz Henriju Fordu, kurš teicis, ka visa pamatā ir sistēma, un uzsvēra nepieciešamību Latvijas valstī iedibināt stabilas un biznesu atbalstošas pārvaldes sistēmas, kas veicina uzņēmumu attīstību.

Par Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūtu (BKPI).

BKPI pērn izveidoja NASDAQ OMX Baltijas biržas sadarbībā ar „Ernst & Young”, „Glimstedt” juridisko biroju un vairākām citām organizācijām. BKPI izveidošanu noteica atšķirīgais korporatīvās pārvaldības līmenis Baltijas valstīs salīdzinājumā ar ziemeļvalstīm un citām Eiropas Savienības valstīm. BKPI dibināts, lai, pilnveidojot korporatīvo pārvaldību Baltijas valstīs visu līmeņu uzņēmējdarbībā, padarītu reģionu pievilcīgāku ārvalstu investīcijām, kā arī veicinātu straujāku eksporta izaugsmi uz ES valstīm.

Kristians Kāss Mortensens, Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta prezidents

Kontaktpersona medijiem: Raimonds Ločmelis, sabiedrisko attiecību konsultants (+371-29287877; [email protected]).


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses