Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

PR: BIGBANK kredītportfelis pieaudzis par vairāk nekā 7%

Saskaņā ar bankas trešā ceturkšņa Starpsesiju ziņojumu, Balti Investeeringute Grupi Pank AS (BIGBANK) kredītportfelis 2008.gada trešajā ceturksnī pieadzis par 7,6%, septembra beigās sasniedzot 107,7 miljonus latu (2,4 miljardus igauņu kronu).

Kopējie bankas aktīvi 2008.gada 3.ceturksnī palielinājušies par 11 miljoniem latu (246,3 miljoniem igauņu kronu), ceturkšņa beigās sasniedzot 132,6 miljonus latu (2,9 miljardus igauņu kronu). Banka palielināja skaidrās naudas līdzekļu daļu un ceturkšņa beigās ekvivalenti bilancē sasniedza 16,1% no kopējās bilances jeb 21,2 miljonus latu (473,1 miljonus igauņu kronu). Kredītportfelis veidoja 81,1% no kopējās bilances, ceturkšņa beigās palielinoties par 7,6%.

Trešajā ceturksnī BIGBANK Group tīrā peļņa bija 1,3 miljoni latu (28,7 miljoni igauņu kronu). Tīrā peļņa kopš gada sākuma pieauga līdz 5,3 miljoniem latu (117,9 miljoniem igauņu kronu). Trešā ceturkšņa ienesīgumu lielā mērā ietekmēja papildu nodrošinājumu veidošana, kas saistīti ar izmaiņām Latvijas makroekonomiskajā vidē.

Termiņdepozītu apjoms pieauga par 37,1%, trešā ceturkšņa beigās sasniedzot 25,5 miljonus latu (567,4 miljonus igauņu kronu).

Grupas kredītportfeļa pieaugumu aizkavēja izmaiņas makroekonomiskajā vidē un attiecīgās negatīvās izmaiņas patērētāju uzskatos, kā arī BIGBANK konservatīvā likviditātes un kredītpolitika. Visvairāk kredītportfelis pieaudzis Lietuvā, kur BIGBANK filiāle darbojas jau kopš 2007.gada trešā kvartāla un tirgus daļas pieauguma potenciāls ir vislielākais. Lietuvā kredītportfelis pieauga par 46,5%, kvartāla laikā sasniedzot 8,5 miljonus latu (189,7 miljonus igauņu kronu).

Kvartāla laikā nav būtiski mainījušies patērētāju maksāšanas ieradumi. Kavēto kredītmaksājumu (maksājums kavēts par vairāk kā 90 dienām) daļa kopējā kredītportfelī pieaugusi; pieaugums saistīts ar proporcionāli augsto kredītu izsniegšanas apjoma daļu 2007.gadā. Daļu ietekmē arī ievērojami zemāks kredītu izsniegšanas apjoms 2008.gadā. Kā pozitīvu iezīmi jāmin īstermiņa maksājumu kavējumu daļu, kas ir ievērojami samazinājusies.

Trešajā kvartālā zaudējumi veidoja 1,8 miljonus latu (40,7 miljonus igauņu kronu), ko ietekmēja kavēto kredītu portfeļa pieaugums. Savukārt citu operāciju ieņēmumi (lielākoties ieviešanas ienākumi) būtiski pieauguši, kvartālā pieaugot līdz 1,6 miljoniem latu (35,9 miljoniem igauņu kronu) un 4 miljoniem latu (91,2 miljoniem igauņu kronu) kopš gada sākuma, pieaugot par 2,6 reizēm salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn.

Balti Investeeringute Grupi Pank AS, kas Igaunijā darbojas zem preču zīmes BIGBANK, ir specializēta kredītinstitūcija, kas balstās uz Igaunijas kapitālu. BIGBANK ir filiāles Latvijā un Lietuvā, kā arī tā piedāvā pārrobežu pakalpojumus arī Somijā. BIGBANK algo vairāk kā 500 cilvēkus, bankai ir 45 biroji Baltijas valstīs. Igaunijā un Latvijā bankas pakalpojumi pieejami arī pasta nodaļās.

BIGBANK obligācijas tiek kotētas Tallinas un Stokholmas fondu biržās.

Papildu informācija:
Juris Pūce
BIGBANK Latvijas filiāles vadītājs
Tel.: 67508675
E-pasts: [email protected]  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses