Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

PR: BIGBANK pirmā ceturkšņa peļņa – 1,06 miljoni latu

Šī gada pirmo trīs mēnešu laikā BIGBANK AS peļņa bija 1,06 miljoni latu (23,6 miljoni EEK), savukārt bankas kredītportfelis samazinājies par 6,3 miljoniem latu (141 miljonu EEK) līdz 102,9 miljoniem latu (2,1 miljardam EEK). Saskaņā ar BIGBANK provizoriskajiem neauditētajiem rezultātiem par 2009.gada pirmo ceturksni, bankas aktīvi sasniedza 123,9 miljonus latu (2,759 miljardus EEK), savukārt pašu kapitāls – 26,2 miljonus latu (582,4 miljonus EEK). Procentu ienākumi pirmajā ceturksnī bija 6,6 miljoni latu (148 miljoni EEK) un procentu izdevumi – 2,6 miljoni latu (58,7 miljoni EEK).

Trīs mēnešu laikā BIGBANK peļņa sasniedza 1,06 miljonus latu (23,6 miljonus EEK) (2008.gada attiecīgajā periodā peļņa bija 2,2 miljoni latu (48,7 miljoni EEK)). BIGBANK rentabilitāti ietekmēja uzkrājumu izveidošana iespējamajiem kredītu zaudējumiem, kā arī procentu ienākumu un ienākumu no bankas izlaisto obligāciju pirmstermiņa atpirkšanas samazināšanās. Pirmajā ceturksnī izveidoto uzkrājumu kopējā summa bija 3,7 miljoni latu (82,6 miljoni EEK).
Savukārt BIGBANK depozītu portfelis palielinājās par 6 miljoniem latu (133 miljoniem EEK), sasniedzot 34,3 miljonus latu (763,7 miljonus EEK).

Targo Raus, BIGBANK valdes priekšsēdētājs, norādīja, ka aizdevumu pārdošanas apjomu samazināšanās dēļ tiek plānots pārskatīt bankas pārdošanas tīkla efektivitāti. „Šī brīža ekonomiskās situācijas dēļ patēriņa kreditēšanas apjomi šobrīd ir 2004.gada līmenī, tādēļ esam izlēmuši attiecīgi samazināt arī mūsu izmaksu bāzi. Plānots, ka līdz vasaras beigām tiks slēgti noteikti mazākie un neefektīvākie biroji, pārkārtojot to darbību uz lielākiem birojiem. Tā rezultātā arī darbinieku skaits klientu apkalpošanā un atbalsta funkcijās tiks samazināts par aptuveni 15%,” teica Raus.

„BIGBANK darbība Latvijā (ietverot BIGBANK AS Latvijas filiāli un bankas meitas uzņēmumu AS „Baltijas Izaugsmes Grupa”) 2009.gada pirmajā ceturksnī noslēgusies ar 136,8 tūkstošu latu tīro peļņu. Kopējie BIGBANK grupas aktīvi Latvijā uz 31.03.2009. veidoja 45,9 miljonus latu,” stāsta Juris Pūce, BIGBANK Latvijas filiāles vadītājs. Kredītportfeļa apjoms pirmajos trīs mēnešos mainījās minimāli un ceturkšņa beigās bija 41,2 miljoni latu salīdzinot ar 42,8 miljoniem gada sākumā. Pārmaiņas ekonomikā un tirgū paver arī jaunas nišas BIGBANK darbībai. Tā šī gada aprīlī BIGBANK sāka piedāvāt jaunu kredīta produktu pret nekustamā īpašuma ķīlu; izmaiņas patērētāju noskaņojumā veicina arī pieprasījumu pēc termiņnoguldījumiem, ko BIGBANK Latvijā sāka piedāvāt 2008.gada nogalē. Šobrīd BIGBANK ir 14 biroji Latvijas lielākajās pilsētās un tās patēriņa kredīti ir pieejami arī pasta nodaļās visā valstī.

Pilnu atskaiti par pirmā ceturkšņa rezultātiem BIGBANK publicēs maija beigās.

BIGBANK AS ir specializēta kredītiestāde, kas dibināta ar Igaunijas kapitālu. Bankai ir filiāles Latvijā un Lietuvā, tā piedāvā arī pārrobežu pakalpojumus Somijā. BIGBANK obligācijas tiek kotētas Stokholmas biržā.

Papildu informācija:
Targo Raus
Valdes priekšsēdētājs
Tālr. +372 6 309 938
E-pasts: [email protected]

Juris Pūce
BIGBANK Latvijas filiāles vadītājs
Telefons: 67508675;
E - pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses