Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

PR: "Coface Latvija": finansu aizsardzība un informētība – šobrīd vienīgais nodrošinājums pret riskiem

Coface Latvija jaunais piedāvājums „Kredītatskaite ar individuālu riska parakstītāja vērtējumu” ļaus vienā pakalpojumā saņemt vairākus kredītrisku apdrošinātāja produktus – kredītatskaiti un riska parakstītāja vērtējumu jeb apdrošinātāja limitu, kā arī monitoringu.

Pakalpojums pieejams visiem uzņēmumiem un ļauj tiem nodrošinoties pret finansiāliem zaudējumiem, ko varētu radīt sadarbības partneru rīcība, kā, piemēram, rēķinu nemaksāšana finansiālās situācijas pasliktināšanās rezultātā.

Finanšu krīzes situācijā arvien vairāk uzņēmumi grib iegādāties preces un/vai pakalpojumi ar pēcapmaksu. Lai nezaudētu potenciālos klientus un tai paša laikā arī saņemtu naudu par piegādātājam precēm vai pakalpojumiem, ir svarīgi zināt aktuālo informāciju par potenciālo vai esošo sadarbības partneri. Tādēļ Coface izveidoja jaunu produktu, kur papildus standarta kredītatskaitei Coface sniedz arī individuālu riska parakstītāja viedokli, kuru nosakot ņem vērā ne tikai publiski pieejamo informāciju, bet arī informāciju, kas pieejams Coface kā vienam no pasaules vadošajiem kredītrisku aprosinātājiem.

Māris Lukins, Coface Latvia izpilddirektors: „Pašreizējos ekonomiskajos apstākļos neskaitāmi uzņēmumi piesaka maksātnespēju, kur lielākoties pie vainas ir nevis uzņēmuma nespēja pašam darboties, bet finansiālas problēmas, ko rada sadarbības partneru kavētie vai neapmaksātie rēķini, kas automātiski arī pašam uzņēmumam rada grūtības nokārtot saistības pret saviem kreditoriem. Ņemot vērā šos apstākļus arī tika izstrādāts mūsu jaunais pakalpojums, kas ļaus uzņēmumam daudz veiksmīgāk kontrolēt savu un savu partneru darbību un laicīgi novērst iespējamos riskus.”

Papildus vispārīgajai informācijai par uzņēmumu, ko sniedz kredītatskaite, jaunā produkta ietvaros Coface piedāvā arī risku parakstītāja individuālu vērtējumu jeb kredītlimitu, kas ir noteikta summa, par  kuru apdrošinātājs būtu gatavs uzņemties risku par konkrēto uzņēmumu apdrošināšanas gadījumā. Riska parakstītāja lēmums tiek balstīts uz apdrošinātāja rīcībā esošo informāciju par uzņēmuma finansiālo stāvokli, maksājumu pieredzi un jau esošo risku, ko apdrošinātājs ir uzņēmies attiecībā pret citiem konkrētā uzņēmuma piegādātājiem visā pasaulē.

Kredītatskaiti var pasūtīt gan par savu uzņēmumu, kas bieži vien tiek pieprasīta no ārvalstu sadarbības partneriem, gan par esošiem vai potenciālajiem sadarbības partneriem. Pamatojoties uz kredītatskaitē sniegto informāciju, uzņēmums var izvērtēt turpmākās darījumu attiecības atkarībā no debitoru riska pakāpes.

Tāpat Coface Latvia veic uzņēmumu monitoringu, kas dod iespēju nekavējoties saņemt informāciju, ja Coface kā apdrošinātāja rīcībā nonāks būtiska informācija, par Jūsu klienta saistību nepildīšanu pret citiem piegādātajiem Latvijā vai ārvalstīs, kā rezultātā Coface samazinās šim uzņēmumam reitingu vai pat atcels kredītlimitus apdrošinātajiem klientiem. Tādejādi Jums būs iespēja savlaicīgi pārtraukt sadarbību vai, kā preventīvu pasākumu, samazināt sadarbības apjomus, nodrošinoties pret iespējamiem zaudējumiem.

Papildus informācija:
Dace Ūdriņa
Coface Latvija pārdošanas daļas vadītāja
e-pasts: dace_udrina @coface.lv
mob.29205084

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses