Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

PR: DnB NORD Vides glābšanas komanda uzsāk Latvijas dabas dārgumu vērienīgu glābšanas akciju

Dažādu vides akciju un kampaņu uzmanība pašlaik lielākoties tiek pievērsta sabiedrības izglītošanai par to, kā saudzēt vidi un parūpēties par to nākotnē. Tomēr bieži vien tiek aizmirsts par mūsu zemē atrodamajiem dabas dārgumiem, kas lielākajai daļai no mums nemaz nav zināmi un tādējādi arī netiek pienācīgi novērtēti un kopti, rezultātā pamazām zaudējot Latvijas kultūrvēsturisko mantojumu un dabas radītās bagātības.

Trešdien, 7. oktobrī plkst. 13:00, Usmas pagastā pie bijušās Usmas pamatskolas mediju pārstāvji tiek aicināti kopā ar DnB NORD Bankas Vides glābšanas komandu uzsākt Latvijas dabas dārgumu glābšanas akciju! Komanda no šī gada rudens sākusi aktīvi apkopot informāciju par kritiskā stāvoklī esošiem vides objektiem visā Latvijā, lai veiktu to sakopšanu, saglabājot šos dabas brīnumus arī nākamajām paaudzēm.

Pasākumā piedalīsies un pirmā objekta – Usmas Elku liepas - glābšanu vadīs DnB NORD Bankas viceprezidents Ivars Kapitovičs, dabas pētnieks Māris Olte un Usmas pašvaldības priekšsēdētājs Gendrihs Šķesteris.

Pasākuma laikā DnB NORD Bankas pārstāvis un vides eksperti iepazīstinās klātesošos ar projekta ideju, mērķiem un tā ietvaros paredzētajām aktivitātēm. Ikvienam būs arī iespēja iesaistīties akcijā „Vide mūsu rokās!”, atstājot savu plaukstas nospiedumu kopā ar novēlējumu nākamajām paaudzēm kā apliecinājumu savam atbalstam rūpēm par vides saglabāšanu un gatavībai par vidi parūpēties arī paša spēkiem.

Usmas Elku liepa ir unikāls dabas un kultūrvēstures piemineklis. No kādreizējās svētliepas atlikusi tikai trešā vai ceturtā atvašu paaudze, no kurām pašlaik saglabājušās tikai divas, turklāt viena no tām jau sasniegusi dižkoka statusu. Liepa pašlaik ir nopietni apdraudēta, jo viens no stumbriem sasvēries par 20 grādiem. Tas nozīmē, ka stiprāks vējš var jebkurā brīdī pārbīdīt lielo smaguma centru un vēsturisko koku nolauzt.

Nokļūšanai uz pasākuma norises vietu un atpakaļ tiks nodrošināts autobuss. Lūdzam apstiprināt savu dalību pasākumā un informēt par transporta nepieciešamību līdz 6. oktobrim, zvanot Laurai Lasmanei pa tālr. 28606399 vai rakstot uz e-pastu [email protected] .

Uz tikšanos pie Usmas Elku liepas!

Papildu informācija:
Inga Grabinska
DnB NORD Bankas sabiedrisko attiecību speciāliste
Mob.tālr.: 26 35 39 92
E-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses