Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

PR: ERGO sabiedrības Latvijā būtiski uzlabo finanšu rādītājus un palielina pamatkapitālu

ERGO sabiedrību Latvijā „ERGO Latvija” AAS un „ERGO Latvija dzīvība” AAS parakstīto apdrošināšanas prēmiju ieņēmumi 2008.gadā bija 39,94 milj.latu, sasniedzot 20% pieaugumu nedzīvības apdrošināšanā un 29% pieaugumu dzīvības apdrošināšanas segmentā, salīdzinot ar 2007.gadu. Sabiedrību peļņa 2008.gadā sasniedza 56 759 latu.

Līdz ar pērn sasniegto straujo apjomu pieaugumu dzīvības apdrošināšanā, „ERGO Latvija dzīvība” AAS pagājušajā nedēļā palielināja uzņēmuma pamatkapitālu par 3 milj.latu.

Pēc palielināšanas „ERGO Latvija dzīvība” pamatkapitāls ir nedaudz vairāk par 6 milj.latu.

Ingrīda Ķirse, „ERGO Latvija” valdes locekle: „Pērn sasniegtais pieaugums dzīvības apdrošināšanas sabiedrībā rosināja akcionāru izvērtēt sabiedrības pamatkapitāla atbilstību esošajai situācijai, kā rezultātā tika pieņemts lēmums par „ERGO Latvija dzīvība” AAS pamatkapitāla palielināšanu līdz 6 001 200 latiem.”

Pērnā gada finanšu rādītāji

„ERGO Latvija” pērn parakstītās prēmijas veido 22,1 milj.latu, kas ir par 20% vairāk nekā 2007.gadā. Apdrošināšanas sabiedrība gada laikā izmaksāja atlīdzības 14 159 apdrošināšanas gadījumos par kopējo summu 11,2 milj.latu, kas ir par 19% vairāk nekā 2007.gadā. Nedzīvības risku apdrošināšanā šādi finanšu rezultāti sasniegti galvenokārt no ieņēmumiem par parakstītajām transportlīdzekļu un transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas prēmijām. Nedzīvības risku apdrošināšanā izmaksāto atlīdzību apjoms būtiski pieauga īpašuma apdrošināšanas segmentā (+ 59%), bet pārējos apdrošināšanas gadījumos atlīdzību apjoms kopumā pieauga par 6%, tostarp KASKO par 1% un OCTA par 4%. Pateicoties teicamam apdrošināšanas tehniskajam rezultātam, uzņēmuma peļņas radītāji 2008.gadā salīdzinājumā ar 2007.gadu ir būtiski uzlabojušies, sasniedzot 1 035 448 latus (2007.gadā uzņēmuma peļņa bija 502 431 lats). Uzņēmuma tirgus daļa nedzīvības risku apdrošināšanā šobrīd ir 7,3%.

„ERGO Latvija dzīvība”, kas ir līdere dzīvības apdrošināšanas tirgū ar tirgus daļu 33,7%, pērn palielināja ieņēmumus par 29%, sasniedzot 17,84 milj.latu. Kopumā lielākais apdrošināšanas sabiedrības pieaugums pērn bija veselības apdrošināšanā, sasniedzot 4 milj.latu (+ 24%), kā arī pensiju apdrošināšanā, ieņēmumiem sasniedzot 640 000 latu jeb palielinoties par 35%. Apdrošināšanas sabiedrības kopējais izmaksāto atlīdzību apjoms 2008.gadā sastāda 11,96 milj.latu, kas ir par 98% vairāk nekā gadu iepriekš, tostarp veselības apdrošināšanā izmaksāti 10,26 milj.latu.


Pērn veiksmīgi realizēta tiešsaistes pakalpojumu attīstība un uzlabots klientu serviss

Aizvadītajā gadā tika ieviesta efektīva un Baltijas mērogā vienota risku parakstīšana un zaudējumu regulēšana, uzlabojot darba efektivitāti.

Ingrīda Ķirse: „Esmu gandarīta par aizvadītā gada uzņēmumu darbības rādītājiem, kad neskatoties uz sarežģīto ekonomisko situāciju esam veiksmīgi palielinājuši uzņēmuma apgrozījumu, sasniedzot labus finanšu rezultātus.”

Tāpat pērn uzņēmums realizējis vairākus nozīmīgus projektus, tostarp īstenots aizvadītā gada sākumā izvirzītais mērķis – tiešsaistes pakalpojumu attīstība. Līdz šim veiksmīgi ieviesti tādi „online” produkti kā OCTA, ceļojumu un īpašuma apdrošināšana.

Pērn „ERGO Latvija” klientu servisa uzlabošanas nolūkos izveidoja sadarbību ar autoservisiem visos Latvijas reģionos.     

Par „ERGO Latvija” un „ERGO Latvija dzīvība”

„ERGO Latvija” un „ERGO Latvija dzīvība” ir apdrošināšanas sabiedrības, kas savu darbību uzsāka 2001.gadā, apvienojot vairākas Latvijas apdrošināšanas tirgū strādājošas apdrošināšanas sabiedrības „Rīgas Fenikss”, „Alterna” un „Latgarants”.

Šobrīd ERGO ir plašākais pārdošanas tīkls Latvijā ar 8 reģionālajām filiālēm un apkalpošanas centriem, kas koordinē 72 birojus,   360 apdrošināšanas starpniekus, kā arī  80  brokeru sabiedrības un 6 bankas. ERGO sniedz daudzpusīgu apdrošināšanas pakalpojumu klāstu gan risku apdrošināšanā, gan dzīvības apdrošināšanā.

„ERGO Latvija” AAS un „ERGO Latvija Dzīvība” AAS pārstāv starptautisko apdrošināšanas sabiedrību ERGO, kas apvieno 135 apdrošināšanas sabiedrības 22 Eiropas valstīs. Apdrošināšanas grupas mītne ir Diseldorfā, Vācijā un tās lielākais akcionārs ir starptautiskā pārapdrošināšanas sabiedrība „Münich Re”. ERGO apdrošināšanas grupa ieņem pirmo vietu Eiropā veselības un juridisko pakalpojumu apdrošināšanas jomā.

Šobrīd „ERGO” grupa ir otra lielākā apdrošināšanas sabiedrība Baltijas valstīs.


Sīkākai informācijai:
Karīna Puga
ERGO Latvija AAS
Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste
Tālr.: 6 7081941

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses