Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

PR: "Gild Bankers" kļuvusi par vienīgo "Gild Real Estate" īpašnieci

Baltijas investīciju banka GILD Bankers kļuvusi par vienīgo kompānijas GILD Real Estate īpašnieci, iegādājoties 50% uzņēmuma akciju no nekustamā īpašuma grupas Uus Maa. Pirms tam GILD Bankers piederēja 50% GILD Real Estate akciju. Abu kompāniju pārstāvji uzsver, ka šīs izmaiņas palīdzēs ciešāk pievērsties uzņēmumu pamatdarbībai un stiprināt to pozīcijas tirgū.

„GILD Bankers un Uus Maa veiksmīgas sadarbības, kā arī abu kompāniju kompetences un pieredzes apvienošanas rezultātā tika nodibināts Eastern Europe Real Estate Investment Fund (EEREIF) – Austrumeiropas nekustamā īpašuma fonds, kas šobrīd ir viens no veiksmīgākajiem nekustamā īpašuma fondiem reģionā. Esam pārliecināti, ka tagad GILD Real Estate turpinās stabili attīstīties, saglabājot kompānijas ekspertu komandu un vērtības,“ uzsver Rains Tams (Rain Tamm), GILD Bankers vadošais partneris. “Pēdējā pusgada laikā svarīgākie GILD Bankers uzdevumi bija veikt dažādu procesu restrukturizāciju, tai skaitā juridisko ietvaru pilnveidošanu, un izmaiņas GILD Real Estate ir daļa no šī procesa. GILD Alternatīvo Fondu komanda atbalsta šo lēmumu, jo tagad GILD Real Estate būs ciešāk saistīta ar pārējo GILD komandu, un tas palīdzēs pilnveidot un attīstīt alternatīvo fondu darbības mehānismus,“ viņš piebilda.

Īpašnieku maiņa nekādā veidā neietekmēs uzņēmuma darbību, pārvaldi un esošos darbiniekus. Urmass Laurs (Urmas Laur), Jānus Juss (Jaanus Juss) un Andris Kovaļčuks (Andris Kovalcuks) turpinās savu darbību GILD Real Estate valdē. Līdzās GILD Bankers partneriem, GILD Real Estate uzraudzības padomē darbosies arī Uuus Maa akcionārs un valdes loceklis Ville Jehe (Ville Jehe).

Ville Jehe uzsver, ka pēc šī darījuma Uus Maa vairāk varēs pievērsties būtiskajām aktivitātēm nekustamā īpašuma sektorā: “Analizējot šī brīža tirgus situāciju Baltijā, uzskatām, ka nepieciešams koncentrēt visu mūsu uzmanību un pūles, lai saglabātu Uus Maa līderpozīcijas nekustamā īpašuma tirgū Baltijā. Nododot GILD Real Estate pilnīgā GILD Bankers pārziņā, mēs varēsim vairāk pievērsties savas kompānijas līdera pozīciju saglabāšanai tirgū.“

2005. gadā kompāniju GILD Real Estate izveidoja divi Baltijas tirgus līderi – investīciju banka GILD Bankers un nekustamā īpašuma grupa Uus Maa. GILD Real Estate darbību regulē Igaunijas Finanšu pārraudzības komisija un pašlaik kompānija pārvalda Eastern Europe Real Estate Investment Fund (EEREIF). GILD Real Estate  pārvalda aktīvus vairāk nekā 65 miljonu eiro vērtībā.

EEREIF ir nekustamā īpašuma fonds, kas iegulda līdzekļus galvenokārt komercobjektos un aizvien meklē jaunas iespējas Eiropas nekustamo īpašumu tirgū. Fonda portfelis ir labi sabalansēts: 60% veido ieguldījumi naudas plūsmas projektos un 40% - attīstības projektos. Investīcijas tiek veiktas  Baltijas valstīs, Bulgārijā un Polijā. Plānotā mērķa atdeve gadā ir 15-20%.

Kompānija GILD Bankers ir neatkarīga investīciju banka jaunajās Eiropas valstīs un ir izteikts līderis Baltijas valstīs. GILD Bankers galvenie pakalpojumi ir alternatīvo fondu vadība, investīciju banku operācijas un privāto līdzekļu pārvaldība. GILD Bankers ir pārstāvniecības Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Somijā, Ukrainā, Bulgārijā, Armēnijā un Eiropas finanšu galvaspilsētā – Londonā, Lielbritānijā.

Papildu informācijai lūdzam sazināties ar:
Kadri Kīta
GILD Bankers komunikāciju vadītāja
e-pasts: [email protected]
t. +372 56 800 467

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses