Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

PR: GILD Bankers peļņa 2008.gadā 5.1 miljoni EUR

GILD Bankers Grupa (AS GILD Partners) 2008. gadu beidza ar 5.1 miljonu EUR lielu peļņu, saglabājot 2007.gada peļņas līmeni, kas līdz šim brīdim bijis GILD Bankers vēsturē veiksmīgākais darbības gads. Lielākā daļa no Grupas peļņas tika iegūta no honorāriem - 2008.gadā neto ienākumi no honorāriem veidoja 10 miljonus EUR, kas ir 17% pieaugums salīdzinot ar 2007.

gadu. 2008.gada beigās Grupas konsolidētie aktīvi sastādīja 7.7 miljonus EUR, un vairāk nekā puse no tiem bija ar augstu likviditāti. Gada nogalē Grupas kopējais saistību apjoms sasniedza 1.1 miljonu EUR un akciju kapitāls 6.6 miljonus EUR.

GILD Bankers vadošais partneris Rains Tamms ir apmierināts ar sasniegtajiem rezultātiem, kas, neskatoties uz ekonomikas lejupslīdi 2008.gadā, saglabājušies 2007.gada līmenī, kad tirgus auga: "Atbilstoši GILD Bankers darbības būtībai mūsu 2008. gada rezultāti veidojas no mūsu ilgtermiņa darbības, piemēram, 2008. gadā tika veiksmīgi pārdoti vairāki GILD pārvaldīti ieguldījumi, kas veicināja visas GILD Grupas veiksmīgos rezultātus. Viens no mūsu biznesa principiem ir neizmantot aizņēmumus un neieguldīt mūsu pašu kapitālu."

Investīciju bankas un private banking nozarēs arī bijuši ievērības cienīgi sasniegumi. 2008.gadā GILD investīciju bankas nodaļa veica 12 darījumus ar kopējo vērtību aptuveni 200 miljoni EUR. Izvēloties visprecīzāko investīciju taktiku GILD private banking izdevās saglabāt klientu aktīvu vērtību ieguldījumu portfeļos, neskatoties uz negatīvajiem tirgus apstākļiem.

Saskaņā ar Raina Tamma teikto GILD investīciju bankas nodaļa šobrīd koncentrējas uz tādu uzņēmu identifikāciju, kas būtu ieinteresēti ieguldīt Baltijas reģionā: "Darbība starptautiskās M&A International alianses ietvaros ir pieaugusi. Kā vienīgajai alianses loceklei Baltijā mums ir pieeja uzņēmumiem, kam ir interese un iespējas paplašināties. Papildus parastajiem sadarbības partneriem Skandināvijas valstīs, mēs esam konstatējuši interesi no kompānijām Itālijā, Francijā un Vācijā."

Matīss Paegle, GILD Latvija direktors, norāda: "Neskatoties uz to, ka ekonomiskā situācija ir sarežģīta, šis laiks var būt izdevīgs kompāniju pārņemšanas vai apvienošanas darījumiem, tāpat ļoti aktuāli ir finansējuma piesaistīšanas jautājumi, tāpēc mēs prognozējam aktīvu darbu un stabilu vietu Latvijas ekonomikā."

GILD Bankers ir vadošā investīciju banka Baltijā, kas darbojas Jaunajā Eiropā. Galvenie GILD piedāvātie pakalpojumi ir alternatīvo fondu pārvaldība, investīciju bankas un private banking pakalpojumi. Baltijas valstis ir GILD iekšējais tirgus, bet tās darbības un investīciju loks sniedzas Austrumeiropā, NVS un Skandināvijas reģionā.

Plašākai informācijai lūdzam kontaktēties ar:

Kadri Kütt

GILD Bankers sabiedrisko attiecību menedžere

+372 56 800 467

[email protected]

vai

Matīss Paegle

GILD Bankers direktors

+371 26 688 868

[email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses