Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

PR: If brīdina: Auto signalizācijas "niķošanās" brīdī, iespējams, Jūsu auto jau zog

Ceturtā daļa no šajā gadā If reģistrētām auto zādzībām vai to mēģinājumiem veikti, izsekojot automašīnu un kopējot automašīnas signalizācijas pults signālu, vai neitralizējot imobilaizeru kādā publiskā vietā, lai vēlāk, visbiežāk nakts laikā, netraucēti aizdzītu noskatīto auto no stāvvietām vai māju pagalmiem, liecina If Apdrošināšanas statistika.

Tādēļ If aicina – neatstājiet bez ievērības signalizācijas pults šķietamu „niķošanos”- nenostrādāšanu uzreiz, atstājot auto stāvvietā, pie lielveikala, auto mazgātuvē vai citā publiskā vietā. Iespējams tieši tajā brīdī zaglis kopē jūsu signalizācijas pults datus vai bloķē imobilaizeru, lai vēlāk Jūs izsekotu un veiktu zādzību.

Lielāka iespējamība, ka zādzības mēģinājums ar šādu metodi neizdosies, ja auto ir aprīkots ne tikai ar rūpnīcas, bet arī ar papildu drošības aprīkojumu.

Kaspars Duburs, If Apdrošināšanas KASKO produkta vadītājs, brīdina: „Noteikti pārvietojiet auto citā stāvvietā, ja to aizslēdzot signalizācija neieslēdzas ar pirmo reizi – šķietami „niķojas” - pilnīgi iespējams, ka netālu ir auto zagļi, kuri skenē Jūsu auto signalizācijas kodus, neļauj Jums ieslēgt auto signalizāciju, vai neitralizē pretaizdzīšanas imobilaizeru. Protams, KASKO apdrošināšana sedz šādu zādzību radītos zaudējumus, taču vienmēr klientiem līdzi nāk virkne pārdzīvojumu, negatīvu emociju, praktiskās dzīves sarežģījumu un zaudētas privātās lietas, ko nav iespējams atgūt.”

Stāsta If apdrošināšanas klients Arnis (vārds mainīts): „Biju nodevis auto mazgātavā. To saņemot un mēģinot aizslēgt ar pulti, auto signalizācija nenostrādāja. Mēģināju vēl kādas 5 reizes, neizdevās, tādēļ aizslēdzu ar atslēgu. Ar pulti izdevās aizslēgt tikai pie mājām. Aizbraucot nevilšus pamanīju netālu kādu BMW, kurā sēdēja ne visai uzticama paskata puiši. Nākamajā naktī manu auto nozaga no mājas pagalma. Acīmredzot puiši melnajā BMW tieši tajā brīdī kopēja vai neitralizēja manu signalizāciju. Uz kādu laiku zaudēju pārvietošanās līdzekli. Labi vismaz, ka auto bija apdrošināts, citādi ciestu arī finansiāli.”

Lai pasargātu savu auto no zagļiem, un izvairītos no liekiem uztraukumiem un neparedzētiem izdevumiem, If Apdrošināšana iesaka auto īpašniekiem pievērst pastiprinātu uzmanību sava auto drošībai:

- Pārvietojiet auto citā stāvvietā, ja, to aizslēdzot, signalizācija neieslēdzas ar pirmo reizi – šķietami „niķojas” - pilnīgi iespējams, ka netālu ir auto zagļi, kuri skenē Jūsu auto signalizācijas kodus vai neļauj Jums ieslēgt auto signalizāciju, varbūt pat neitralizē pretaizdzīšanas imobilaizeru.

- Parūpējieties par auto papildus drošības aprīkojumu, nepaļaujieties tikai uz rūpnīcas vai dīlera komplektāciju, jo auto ražotāji visai Eiropas teritorijai piedāvā unificētus drošības risinājumus, kas palielina iespēju tos atšifrēt.

- Ņemiet vērā - nav tādas signalizācijas, ko nevar atmūķēt. Svarīgi ir, cik laika un pūliņu tas prasīs zaglim. Papildus drošības sistēmas paildzina automašīnas aizdzīšanas laiku.

If mājas lapā www.if.lv izveidota sadaļa Padomi drošībai, kurā publicēta virkne ieteikumu, kā parūpēties par auto drošību un pasargātu to no zādzības riska.

Īsumā par If:
If P&C Insurance AS ir vadošais riska apdrošinātājs Baltijā, kas darbojas kā vienots juridisks uzņēmums zem viena zīmola, un piedāvā pilnu riska apdrošināšanas pakalpojumu klāstu gan privātpersonām, gan uzņēmumiem. Kopumā If aizņem 13,7% Baltijas apdrošināšanas tirgus un apkalpo vairāk kā 300 000 klientus Baltijā.

Tuvākai informācijai:
Līga Lētiņa,
If P&C Insurance AS Latvijas filiāle
Komunikāciju vadītāja
Tālr. 67 094 755 | 29 175 725
e-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses