Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

PR: If brīdina: Zagļi var izmantot sociālos tīklos pieejamo informāciju

If Apdrošināšana iesaka ikvienam būt piesardzīgam, publicējot savus brīvdienu vai atvaļinājumu plānus internetā. Nevainīga ziņa vai komentārs sociālajā tīklā, portālā vai privātajā blogā par ceļojumu vai brīvdienu plāniem var piesaistīt noziedznieku uzmanību un būt iemesls nevēlamu viesu apciemojumam jūsu prombūtnes laikā, sagādājot nepatīkamu pārsteigumu jums atgriežoties.

Tādos portālos kā Facebook, Draugiem, MSN un citos, lietotāji mēdz aprakstīt savas dienas aktualitātes un pārdomas. Tādējādi jūs informējat visus, kas ir jūsu draugu lokā vai kontaktu listē arī par došanos ārpus mājas. Nereti profila informācija ir redzama arī svešiniekiem un tādējādi var informēt arī zagļus.

If Apdrošināšanas atlīdzību centra vadītāja Iluta Šķipsna iesaka būt piesardzīgiem un padomāt, ar ko jūs dalieties informācijā par jūsu ikdienas aktivitāšu niansēm un plāniem Internetā. “Īpaši iesaku izņemt no profila foto albuma visas fotogrāfijas, kas ataino jūsu mājokli, tā iedzīvi un aprīkojumu. Ir liela atšķirība, vai ar šādu informāciju dalāties ar desmit bērnības draugiem vai simtiem paziņu, ko jūs īsti personiski nepazīstat,” uzsver I.Šķipsna.

Lai arī dažreiz šāds risks šķiet tikai teorētisks, tomēr tas pieaug ik dienas proporcionāli pieaugošam interneta draugu un interneta lietotāju lokam, kā arī pieaugošai noziedzībai sabiedrībā. Ikkatrs savu draugu vidū sociālajā tīklā var atrast ap 2-5% draugu, vasaras sezonā pat vairāk, ierakstu par atrašanos atvaļinājumā, liecina If novērojumi.

„Pieteikumi par zādzību gadījumiem parasti sākas ar frāzi „atgriezos mājās un konstatēju, ka ir notikusi ielaušanās...”, kas liecina, ka 99% zādzību notiek mājokļa iemītnieku prombūtnes laikā. Zagļi laicīgi gatavojas, ilgstoši novērojot noskatīto īpašumu, lai izsekotu tā iemītnieku dienas gaitas, brīvdienu un atvaļinājumu plānus, kā arī meklējot šāda veida informāciju par mājokļa iemītniekiem internetā. Šādas zādzības arī apjoma ziņā ir daudzreiz iespaidīgākas, jo zaglim ir bijis pietiekoši laika, lai atrastu un paņemtu pašas vērtīgākās lietas,” atzīst Iluta Šķipsna.

If mājas lapā www.if.lv izveidota sadaļa Padomi drošībai, kurā publicēta virkne ieteikumu, kā parūpēties par mājokļa drošību ceļojumu laikā, un kā rīkoties, lai izvairītos no iespējamiem īpašuma zaudējumiem.

If iesaka ikvienam parūpēties par mājokļa drošību pret zagļiem, pirms došanās tuvākā vai tālākā ceļojumā. Piemēram, vienojieties ar kaimiņiem vai draugiem, lai iztukšotu jūsu pastkastīti, nopļautu jūsu mauriņu vai aplaistītu augus uz balkona un logos, lai Jūsu prombūtne būtu mazāk pamanāma.

Mājokļu zādzību skaits 2009.gada pirmajos sešos mēnešos (salīdzinot ar pagājušā gada pirmo pusgadu) ir pieaudzis par 30%, liecina If Apdrošināšanas statistika. Visbiežāk mājokļa zādzībās īpašniekam tiek nodarīti iedzīves zaudējumi 1000 - 2000 latu vērtībā.

Īsumā par If:
If P&C Insurance AS ir vadošais riska apdrošinātājs Baltijā, kas darbojas kā vienots juridisks uzņēmums zem viena zīmola, un piedāvā pilnu riska apdrošināšanas pakalpojumu klāstu gan privātpersonām, gan uzņēmumiem. Kopumā If aizņem 13,7% Baltijas apdrošināšanas tirgus un apkalpo vairāk kā 300 000 klientus Baltijā.

Tuvākai informācijai:
Līga Lētiņa,
If P&C Insurance AS Latvijas filiāle
Komunikāciju vadītāja
Tālr. 67 094 755
Mob.tālr. 29 175 725
e-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses