Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

PR: If Latvia pēta autovadītāju bailes un rada jaunu – sešu mēnešu KASKO

Visvairāk - 76% autovadītāji bažījas, ka viņu auto varētu bojāt kāds cits autovadītājs, piemēram, noskrāpējot to, vai nolaužot spoguli stāvvietā, liecina apdrošināšanas sabiedrības If Latvia veiktais pētījums. Tam seko bažas, ka auto īpašums tiks bojāts kāda cita izraisītā avārijā (67%), skādi auto nodarīs bīstama bedre (66%), vai arī, ka auto tiks nozagts vai aplaupīts (65% respondentu - autovadītāju).

"Auto iegādē tiek ieguldīti ievērojami līdzekļi – parasti ikviens autovadītājs iegādājas labāko auto, kādu var atļauties. Līdz ar to ir vēlme auto nezaudēt, pasargāt, bet riski, ar ko auto ikdienā var saskarties ir ļoti plaši, ko liecina arī aptaujas mūsu rezultāti – ikviens autovadītājs bažījas vismaz par 3 riskiem, kas var notikt ar viņa auto," stāsta Kaspars Duburs, If Latvia KASKO produkta vadītājs.

Autoīpašnieki, kuriem ir KASKO, biežāk kā pārējie bažījas par cita autovadītāja izraisītas avārijas nodarītiem bojājumiem (66%), agresīviem autovadītājiem (56%), uz ceļa izskrējuša meža zvēra (52%) un neprognozējamu gājēju (50%) radītām sekām.

Savukārt autoīpašnieki, kuriem nav KASKO, biežāk kā KASKO īpašnieki uztraucas, ka auto saskrāpēs, bojās kāds cits autovadītājs stāvvietā (80%), ka auto tiks nozagts vai aplaupīts (65%), to skars huligānisms (61%), akmens bojās auto vējstiklu (57%), kā arī 10% biežāk kā KASKO īpašnieki – bažījas par situācijām kad paši var izraisīt avāriju (48%).

"Rūpējoties par drošības sajūtu visiem auto īpašniekiem – šobrīd If Latvia radījusi jaunu KASKO produktu – sešu mēnešu KASKO apdrošināšanu, ar izdevīgāku cenu. Tas ir līdz šim Latvijas tirgū nebijis produkts, ko īpaši novērtēs kabrioletu, īpaši sportisku auto īpašnieki, kā arī citi autovadītāji, kas ar auto pārvietojas tikai vasaras sezonā. Protams, vienlaikus tas ir ekonomisks risinājums tiem, kam ekonomiskās situācijas ietekmē gada KASKO ir grūtāk atļauties," stāsta Kaspars Duburs.

2009.gada trīs mēnešos If Latvia KASKO prēmijās parakstījusi 1 541 542 latus, bet KASKO atlīdzībās izmaksājusi visvairāk - 986 tūkstošus latu.

Pilns aptaujas rezultātu izvērsums – 2.lpp

Īsumā par If Latvia:

If ir viens no lielākajiem riska apdrošinātājiem Baltijā. If Latvia dibināta 1998. gadā, tās īpašnieks ir If - lielākais riska apdrošinātājs Ziemeļeiropā. If Latvia piedāvā pilnu riska apdrošināšanas pakalpojumu klāstu gan privātpersonām, gan uzņēmumiem.

If e-apdrošināšanas sistēma If Online, kurā iespējams iegādāties polises un pieteikt KASKO negadījumus pērn saņēmusi LR Ekonomikas ministrijas un LIKTA atzinības rakstu par izcilu veikumu e-komercijā, iepriekš apbalvota ar inovāciju balvu Platīna Pele.

Tuvākai informācijai:

Līga Lētiņa,

If Latvia Komunikāciju vadītāja

Tālr. 67 094 755

e-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses