Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

PR: If rezultāti Baltijā 3.ceturksnī stabili

Viens no vadošajiem risku apdrošinātājiem Baltijā If P&C Insurance AS apkopojis darbības rezultātus šī gada trešajā ceturksnī, kas vērtējami kā stabili. If konsolidētā peļņa šī gada deviņos mēnešos palielinājusies par 12%, sasniedzot 324 miljonus EEK (pret 290 milj. EEK 2008.gadā). Peļņas pieauguma pamatā ir veiksmīga kapitāla tirgus izaugsme. Konsolidētā peļņa iekļauj Igaunijas mātes uzņēmuma un tā filiāļu Latvijā un Lietuvā darbības rezultātus.

“Stabili finanšu rezultāti ir rādītājs, kas apliecina, ka esam veiksmīgi apdrošināmo risku novērtēšanā un mūsu klientu uzticēto risku pārvaldē. Šie rezultāti arī pierāda, ka mēs esam spējīgi veiksmīgi reaģēt uz pasaules ekonomikas recesijas radītajām grūtībām,” If rezultātus Baltijā vērtē Andris Morozovs, If P&C Insurance AS valdes priekšsēdētājs.
Kopumā šī gada 9 mēnešos Baltijā If P&C Insurance AS prēmijās parakstījusi 1527  miljonus EEK, kas ir par 19% mazāk kā pagājušā gada 9 mēnešos. Savukārt atlīdzībās deviņos mēnešos Baltijā If izmaksājusi 849 miljonus EEK, kas ir par 13% mazāk kā 2008.gada deviņos mēnešos, kad If atlīdzībās Baltijā izmaksāja 979 miljonus EEK.

“Ekonomiskā lejupslīde Baltijas valstīs, īpaši Latvijā, ietekmējusi gan mūs, gan mūsu klientus. Nekustamo īpašumu tirgus sagrāve, ievērojamie kritumi auto pārdošanā un starptautisko pārvadājumu uzņēmēju grūtības ir galvenie, taču ne vienīgie iemesli nedzīvības apdrošinātāju rezultātu kritumam. Tomēr ir arī pozitīva tendence - krīzes ietekmē ir samazinājies negadījumu biežums. Šī pozitīvā tendence radījusi iespēju piedāvāt labākas cenas apdrošināšanas pakalpojumiem. Tomēr apdrošinātājiem, arī mums, tas nozīmē zemākus ieņēmumus. Tādēļ esam veikuši vairākus būtiskus soļus mūsu darbības efektivitātes uzlabošanai, lai samazinātu izmaksas atbilstoši ieņēmumu kritumam,” piebilst Andris Morozovs, If P&C Insurance AS valdes priekšsēdētājs.

Īsumā par If:
If P&C Insurance AS ir vadošais riska apdrošinātājs Baltijā, kas darbojas kā vienots juridisks uzņēmums zem viena zīmola, un piedāvā pilnu riska apdrošināšanas pakalpojumu klāstu gan privātpersonām, gan uzņēmumiem. Kopumā If aizņem 13,7% Baltijas apdrošināšanas tirgus un apkalpo vairāk kā 300 000 klientus Baltijā.

If īpašnieks ir If P&C Insurance Holding Ltd, lielākais apdrošinātājs Ziemeļvalstīs, kas 100% pieder Sampo grupai, vienai no vadošajām finansu institūcijām Skandināvijā.

If e-apdrošināšanas sistēma Latvijā If Online, kurā iespējams iegādāties polises un pieteikt KASKO negadījumus pērn saņēmusi LR Ekonomikas ministrijas un LIKTA atzinības rakstu par izcilu veikumu e-komercijā, iepriekš apbalvota ar inovāciju balvu Platīna Pele.

Tuvākai informācijai:
Līga Lētiņa,
If P&C Insurance AS Latvijas filiāle
Komunikāciju vadītāja
Tālr. 67 094 755
e-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses