Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

PR: Izvēloties auto KASKO apdrošināšanu, iedzīvotājiem svarīgs iespējami plašāks risku segums

Izvēloties brīvprātīgo auto apdrošināšanu (KASKO), būtiskākais faktors autoīpašniekiem ir pēc iespējas plašāks apdrošināšanas risku segums, liecina Swedbank Apdrošināšanas veiktā aptauja*. Šādu atbildi norādījuši 43% respondentu. Nākamais nozīmīgākais faktors (svarīgs 31% aptaujāto) ir pašriska apjoms automašīnas bojājumu vai zādzības gadījumā, kam seko iespēja norēķināties par polisi vairākos maksājumos bez papildus uzcenojuma (nozīmīgi 30% aptaujāto).


Savukārt kā biežāko iemeslu, kāpēc rodas nepieciešamība pēc apdrošinātāja palīdzības, ceturtā daļa (25%) aptaujāto minējuši auto avārijas, kurās viņi nav bijuši vainīgi. Tam seko auto ārējie bojājumi (piemēram, skrambas, bojāts priekšējais stikls, sadurtas riepas) – apdrošināšanu bijusi nepieciešamība izmantot 17% aptaujāto -, un auto avārijas, kuras paši respondenti bija izraisījuši (atbildi atzīmējuši 10% aptaujāto). Tikai 1% respondentu vērsušies pie apdrošinātāja pēc palīdzības nestandarta situācijās, piemēram, uz ceļa beidzoties degvielai, vai auto salona bojājumu (skrambu, plaisu) gadījumā. Tāpat samērā reti (tikai 3% atbilžu) auto apdrošinātāja palīdzība izmantota automašīnas tehnisku bojājumu (piemēram, nevarot auto iedarbināt) vai zādzības gadījumā.

“Aptaujas rezultāti apliecina, ka ir aktuāls mūsu galvenais KASKO princips – maksimālais iespējamais riska segums un drošība klientam, jo tieši atlīdzība, notiekot negadījumam, ir apdrošināšanas būtība. Swedbank Apdrošināšana piedāvā apdrošināšanas noteikumus bez “zemūdens akmeņiem,” kas nozīmē, ka klients var būt patiešām drošs, ka vajadzības gadījumā apdrošinātājs ne tikai palīdzēs un godīgi atlīdzinās radušos zaudējumus, bet arī piedāvās tehnisku palīdzību sadzīviskās ķibelēs – vai tā būtu riepas nomaiņa, vai izvilkšana no sniega kupenas,” uzsver Pēters Kabuns (Peeter Kabbun), Swedbank Apdrošināšanas valdes loceklis Baltijas valstīs.

Swedbank Apdrošināšana piedāvā plašāko  apdrošināto risku segumu, tostarp diennakts tehnisko palīdzību, kas darbojas visā Eiropā un noderēs arī tad, ja beigusies degviela, plīsusi riepa vai auto vienkārši nevar iedarbināt. Papildus tam Swedbank Apdrošināšana piedāvā arī brauciena pārtraukšanas, automašīnas nogādāšanas uz servisu un atpakaļ, kā arī vairāku citu risku apdrošināšanu.

Swedbank Apdrošināšana auto zādzības vai pilnīgas bojāejas gadījumā atlīdzina lielāko no summām -  polisē minēto vai tirgus vērtību, pat ja tā apdrošināšanas gadījuma brīdī būs lielāka. Gan auto bojājumu, gan pilnīgas bojāejas gadījumā tiek piemērots bojājumu pašrisks, kas parasti ir fiksēts un netiek izteikts procentos, līdz ar to mazāks. Ceļu satiksmes negadījumā, kuru izraisījusi trešā persona, kuru iespējams identificēt, bojājumu pašrisks netiek piemērots. Turklat samaksa par auto apdrošināšanu var tikt sadalīta 12 maksājumos, ko pievieno ikmēneša līzinga maksājumam.

Swedbank Apdrošināšana (juridiski - Swedank Varakindlustus AS) ir Swedbank meitasuzņēmums, kas darbojas Latvijā un Igaunijā, ar mērķi piedāvāt Swedbank klientiem nedzīvības apdrošināšanas pakalpojumus atbilstoši universālās bankas koncepcijai.

Uzziniet vairāk par Swedbank Apdrošināšanu: www.swedbank.lv  

Papildu informācijai:
Kristīne Jakubovska
Swedbank
Preses sekretāre
Tālr.: 67444560, 29128208
[email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses