Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

PR: Jaunā SEB bankas Ģimenes budžeta plānotāja versija tagad ir pieejama draugiem.lv lietotājiem

Turpinot iesākto projektu, kura mērķis ir nodrošināt ikvienu Latvijas iedzīvotāju ar parocīgu rīku savu ieņēmumu un izdevumu uzskaitīšanai un plānošanai, SEB banka ir paplašinājusi Ģimenes budžeta plānotāja iespējas, kas šobrīd sniedz unikālas priekšrocības šī plānotāja lietotājiem: ne tikai pārskatāmi apkopot ģimenes ienākumus un izmaksas, bet salīdzināt savu izdevumu struktūru ar īpaši izstrādāto optimālo izdevumu modeli, kas veidots, pamatojoties uz Centrālās statistikas pārvaldes sniegto informāciju par mājsaimniecību vidējo izdevumu struktūru dažādās ienākumu grupās.

Optimālo izdevumu modelī ņemti vērā arī tādi faktori kā cilvēku skaits ģimenē, līdzšinējo saistību esamība. Šobrīd iespēja lietot SEB bankas Ģimenes budžeta plānotāju ir piešķirta vairāk kā 23.5 tūkstošiem portāla draugiem.lv lietotājiem.


SEB bankas sociālekonomikas eksperts Edmunds Rudzītis: „Šī gada maijā SEB banka izveidoja Ģimenes budžeta plānotāju, kas bija un ir pieejams jebkuram Latvijas iedzīvotājam SEB bankas mājas lapā www.seb.lv. Dažu mēnešu laikā esam secinājuši, ka vairāk kā trīs tūkstošiem lietotājiem šis plānotājs ir palīdzējis izvērtēt savu patēriņa uzvedību. Līdz ar to nolēmām pilnveidot plānotāju, lai tas būtu ne tikai pārskatāms un ērts, bet arī sniegtu analītiskus secinājumus, kā arī būtu pieejams vietnē, kurā cilvēki labprāt socializējas.”


23.5 tūkstošiem portāla draugiem.lv lietotājiem ir pieejama īpaša sadaļa „Ģimenes budžeta plānotājs”, kur ar īsu video prezentāciju palīdzību var uzzināt, kāpēc ir nepieciešama budžeta plānošana, kas ir jāzina par naudas tērēšanu un kāpēc ir svarīgi veidot uzkrājumus. Ģimenes budžeta plānotājs ļauj veikt izdevumu uzskaiti pa dienām un pa noteiktām izmaksu kategorijām un sekot līdzi savu tēriņu atbilstībai optimālo izdevumu modelim. Kā rezultātā lietotājs var gan pārliecināties par finansiālo rezultātu mēneša beigās, gan izvērtēt, vai kāda atsevišķa izdevumu pozīcija neieņem pārāk lielu proporciju visu tēriņu struktūrā.


Katra mēneša beigās Ģimenes budžeta plānotāja lietotājs redz finansiālo rezultātu – pārpalikumu, kad ir noderīgi padomāt par uzkrājumu veidošanu plānotiem vai neplānotiem izdevumiem, vai deficītu, kad svarīgi analizēt, kurus tēriņus vajag samazināt un no kuriem atteikties vispār. Turklāt katrs individuāli saņem izvērtējumu viņa tēriņiem.


Svarīgi, ka katram ir paredzēta iespēja dalīties pozitīvā pieredzē: ja lietotājam Ģimenes budžeta plānotāja izmantošana šķiet noderīga, pārskatāma un ērta, viņš var šo rīku ieteikt saviem draugiem, kas ir draugiem.lv lietotāji. Ja portāla draugiem.lv lietotājs, kuram Ģimenes budžeta plānotājs vēl nav pieejams, vēlas izmantot šī instrumenta priekšrocības, negaidot uzaicinājumu no saviem draugiem, viņš var ātri un vienkārši to izdarīt, ieejot adresē: www.draugiem.lv/special/seb. SEB bankas Ģimenes budžeta plānotāja kalkulatoru var turpināt izmantot arī SEB bankas mājas lapā:

http://www.seb.lv/lv/private/services/calculators/family-budget.

SEB grupa ir Ziemeļeiropas finanšu institūcija, kas sniedz bankas pakalpojumus 400 tūkstošiem uzņēmumu un institucionālo klientu un 5 miljoniem privātpersonu Skandināvijā, Baltijas valstīs, Vācijā, Polijā, Ukrainā, Krievijā un ir starptautiski pārstāvēta vēl 10 valstīs. SEB grupā strādā vairāk kā 21 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.


Papildu informācijai:

Agnese Strazda, SEB bankas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja – 67215521, 29149306

[email protected]

Vairāk par SEB grupu Latvijā: www.seb.lv

SEB bankas jaunākās ziņas mobilajā telefonā: www.seb.lv/wap


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses