Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

PR: Kompānija "IGK Service" atvērusi jaunas filiāles Krievijā

Latvijas kredītmenedžmenta kompānija IGK Service, kas ietilpst holdingā IGK AG (Vācija), Krievijā atvērusi divus jaunus birojus – filiāles pilsētās Samarā un Ņižnijnovgorodā, kurās dzīvo vairāki miljonu iedzīvotāju. Holdinga vadība uzskata šos reģionus par ļoti perspektīviem un uzskata, ka šajās pilsētās biznesu attīstīt būs pat vieglāk nekā Maskavā. Līdz šim Krievijā IGK Service bija divi meitasuzņēmumi: birojs Maskavā, kas nodarbojas ar pārdošanu, kā arī kredītu-finanšu atskaišu sagatavošanas vieta Tambovā.

IGK Service valdes priekšsēdētāja un IGK AG izpilddirektore Gaļina Seržante: „Cik mums zināms, mēs esam kļuvuši par pirmo starptautisko kredītmenedžmenta kompāniju, kura ir uzsākusi ekspansiju Krievijas reģionos. Startam apzināti esam izvēlējušies tieši šīs divas pilsētas. Piemēram, es personīgi biju izbrīnīta, kad no saņemtajiem analītiski-statistiskajiem datiem uzzināju, ka tieši Samara Krievijā šodien ir trešajā pozīcijā pēc labklājības rādītājiem. Pirmās divas vietas aizņem Maskava un Sanktpēterburga. Jaunās filiāles sniegs visu mūsu klasisko pakalpojumu spektru – kredītu-finanšu atskaites, parādu piedziņa, nemaksāšanas risku apdrošināšana, juridiskas konsultācijas, konkrētu mārketinga uzdevumu risināšana. Šie biroji galvenokārt apkalpos vietējos uzņēmumus un izpildīs pasūtījumus, kurus saņems no holdinga IGK AG un tā meitasfirmām.”

„Paplašinot savu darbību Krievijā, mēs kārtējo reizi pārliecināmies, ka šīs valsts tirgus burtiski ir neaptverams. Un, ja Latvijas kompānijām ir iespēja uzsākt biznesu Krievijā, tad turp vajag ne tikai iet, bet pat skriet. Saprotams, ka pastāv riski, būs nepieciešamas investīcijas un sagatavošanas darbi, situācijas analīze, potenciālo partneru, pircēju maksātspējas pārbaude. Šajā tirgū vajag nākt ar plaši „atvērtām acīm” – informatīvi sagatavotam. Un tieši šajā jautājumā uzņēmējiem var palīdzēt kredītmenedžmenta kompānija. Pēc mūsu uzskatiem, ja salīdzina riskus ar perspektīvām, tad šobrīd Latvijā riski ir augstāki. Vadoties no mūsu pakalpojumu veidiem, mēs redzam, ka konkurences līmenis Krievijas reģionos ir ļoti zems vai arī nopietnu konkurentu vispār nav. Nesākšu apgalvot, ka līdzīgs „spēku” sakārtojums ir raksturīgs arī citās nozarēs, taču, nav šaubu, - Latvijas firmas pilnīgi noteikti tur var veiksmīgi konkurēt. Tās ir iemācījušās izdzīvot daudz bargākos apstākļos un var sasniegt augstu efektivitāti, kas tuva tai, kuru demonstrē Rietumeiropas kompānijas,” atzīmēja Gaļina Seržante.

Jauno filiāļu personāla atlase parādīja, ka kvalificētus un pieredzējušus speciālistus (ieskaitot kompānijas vadītāju) atrast ir vienkāršāk Ņižnijnovgorodā. Šajā pilsētā pretendentu skaits bija lielāks nekā Samarā.

Par kompāniju IGK Service
Latvijas kredītmenedžmenta kompānija IGK Service ietilpst holdinga IGK AG (Vācija), kura meitasuzņēmums darbojas arī Lietuvā, Igaunijā, Ukrainā un Krievijā (Maskavā, Tambovā, Samarā un Ņižnijnovgorodā), sastāvā. IGK zīmols ir labi sevi parādījis Rietumeiropas, Āzijas, ASV valstu tirgos, savukārt Baltijā un bijušās NVS valstīs tas ir pazīstams no 1992. gada. Šajā periodā ir uzkrāta milzīga pieredze un izstrādāta sava tehnoloģija kredītrisku vadības jomā, uzņēmumu kredītspējas un maksātspējas novērtēšanā, debitoru parādu piedziņā. IGK Service pakalpojumu portfelis ietver kredītmenedžmenta klasisku instrumentu komplektu, kurš ļauj uzņēmumiem minimizēt riskus un izvairīties no neplānotiem zaudējumiem,-- kredītu-finanšu atskaites par darījumu partneriem (pircējiem, piegādātājiem, konkurentiem), debitoru parādu piedziņa, nemaksāšanas risku apdrošināšana, reitinga atskaišu sastādīšana uzņēmumiem, mārketinga pakalpojumi. Pateicoties starptautiskajam partneru tīklam, IGK Service savus pakalpojumus sniedz visā pasaulē. Kompānijai ir pastāvīga sadarbība ar tādiem lieliem pasaules nemaksāšanas risku apdrošinātājiem kā Hermes, Atradius, Ducroire, kas ikdienā pasūta IKG Service kredītu-finanšu atskaites.

Papildu informācija:
Ļevs Fainveics, kompānijas IGK Service sabiedrisko attiecību konsultants;
tel.: 67045835, 29538469, el. pasts – [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses