Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

PR: Lielākā Latvijas iedzīvotāju daļa neseko līdzi saviem pensiju uzkrājumiem

Saskaņā ar mārketinga un sabiedriskās domas pētījuma kompānijas SKDS veiktās aptaujas, kuras pasūtītājs ir kompānija Parex Asset Management, rezultātiem, vairāk kā 53% Latvijas iedzīvotāju neseko savu pensiju plānu ienesīgumam un nezina, kādu pensiju viņi saņems, sasniedzot pensijas vecumu. Turklāt lielākajai iedzīvotāju daļa (57%) tas, cik nopelnījis viņu izvēlētais pensiju plāns, viņiem ir ļoti nozīmīgi, savukārt 19% respondentu viņu pensiju plānu ienesīgums vispār nav svarīgs.

Rezultāti tāpat norāda, ka zemu pensiju plānu ienesīguma rādītāju gadījumā 54% iedzīvotāju ir gatavi mainīt kompāniju, kurai viņi uzticējuši pārvaldīt savu pensiju.

Aktīvu pārvaldes kompānijas Parex Asset Management, kuras pārvaldībā atrodas vieni no Latvijas populārākajiem pensiju plāniem, prezidents Roberts Idelsons pētījuma rezultātus komentēja šādi: „Pēc šiem rezultātiem var secināt, ka puse mūsu valsts iedzīvotāju savu pensiju lielumam nepiešķir nozīmi. Laikā, kad Latvijas pensiju sistēma ir attīstīta pietiekami augstā līmenī un katram no mums ir iespēja pašam izvēlēties, kam uzticēt savu uzkrājumu pārvaldīšanu, izvēlēties veiksmīgāko un profesionālāko pārvaldītāju, iedzīvotāju aktivitātei un ieinteresētībai vajadzētu būt augstākai. Īpaši tagad, kad kapitāla saglabāšanas tēma ir kļuvusi aktuāla, ir svarīgi zināt, kam tieši un ar kādiem rezultātiem jūs uzticat to, ko nopelnāt ar savu darbu gadu no gada. Vēlos uzsvērt, ka informācija par visu pensiju plānu, kas darbojas Latvijā, rādītājiem ir publiski pieejama interneta mājas lapā www.manapensija.lv, kā arī pārvaldošo kompāniju un banku mājas lapās.”

Aptaujā piedalījās 1000 respondentu, Latvijas pastāvīgie iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 74 gadiem; pētījums tika veikt visos Latvijas reģionos.

Par Parex Asset Management:
Parex Asset Management (PAM) ir vādošā investīciju pārvaldīšanas kompānija Baltijas valstīs. PAM aktīvu pārvaldīšanas pakalpojumus piedāvā gan vietējiem, gan arī starptautiskajiem klientiem - privātpersonām, korporatīvajiem klientiem, investīciju fondiem, kā arī pensiju sistēmas 2. un 3. līmeņa pensiju plāniem un apdrošināšanas kompānijām. PAM meitasuzņēmumi aktīvu pārvaldīšanas pakalpojumus piedāvā arī klientiem Lietuvā, Krievijā un Ukrainā. Kompānijas pārstāvniecība darbojas arī Kazahstānā. Žurnāls Funds Europe 2007. gadā kompāniju Parex Asset Management atzina par Labāko Eiropas specializēto investīciju firmu. PAM ir Parex bankas meitasuzņēmums. 

Papildu informācija:
Viktors Zaķis,
Korporatīvo komunikāciju speciālists
Tālrunis: 67010141 vai 29476754
e-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses