Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

PR: "Parex Asset Management" obligāciju fondi uzrāda ievērojamu pieaugumu

Uzlabojoties situācijai parāda vērtspapīru tirgū NVS valstīs, Parex Obligāciju un Sabalansēto fondu ienesīgumi ir uzrādījuši ievērojamu pieaugumu, kompensējot iepriekšējos mēnešos piedzīvotos zaudējumus.

Parex Austrumeiropas Obligāciju fonda ienesīgums šī gada deviņos mēnešos sastādīja + 60,67%* pēc absolūtā aprēķina, taču kopš fonda dibināšanas brīža 2003. gadā, daļu vērtība pieauga par 40,1 %*. Fonds ir denominēts ASV dolāros un, galvenokārt, investē NVS un Baltijas valstu korporatīvajās obligācijās.

Parex Austrumeiropas Sabalansētais fonds, kas savukārt sastāv ne tikai no diversificētā vērtspapīru portfeļa ar fiksētu ienākumu, bet arī no Austrumeiropas uzņēmumu akcijām, pirmajos trijos ceturkšņos uzrādīja peļņu +52,45%** pēc absolūtā aprēķina, tādējādi ienesīgums kopš fonda dibināšanas brīža 2003. gadā sastāda +30,8%**. Fonda portfelis iegulda plašā instrumentu spektrā, nodrošinot lielāku ieguldījumu drošību un aizsardzību pret fonda aktīvu vērtības svārstībām. Kopš darbības uzsākšanas fondu peļņa ir 5% gadā.

Parex Asset Management (PAM) prezidents Roberts Idelsons norāda: ”Parex obligāciju fondu rezultāti kārtējo reizi pierāda, ka investēšana Austrumeiropas obligācijās nodrošina stabilu peļņu pat dziļas krīzes periodā. Kā tas parasti notiek, vinnētāji ir tie investori, kas krīzes laikā nepadevās panikai un turpināja ieguldīt šajos fondos.”

Notikumi 2008. gada izskaņā negatīvi ietekmēja NVS valstu obligāciju tirgus, taču jau 2009. gada pirmajā ceturksnī tirgi pamazām normalizējās un to darbība atsākās. 2009.gada otrajā ceturksnī, palielinoties pozitīviem signāliem globālajos tirgos, arī NVS valstu parāda saistību tirgos bija vērojama paaugstināta aktivitāte.

Rekomendācijas investīcijām, tajā skaitā arī tendences un perspektīvas obligāciju tirgos, tiek publicētas ar Parex Asset Management analītiķu palīdzību, izvērtējot ceturkšņa datus. Ar šiem materiāliem var iepazīties pārvaldīšanas kompānijas mājas lapā www.parexam.lv. Papildus investīciju rekomendācijām, PAM analītiķu komanda sniedz arī regulārus Krievijas un Ukrainas akciju tirgu apskatus, kā arī Austrumeiropas valstu obligāciju tirgu apskatus. Turklāt katru mēnesi tiek publicēts Latvijas makroekonomiskās situācijas analītiskais pārskats – “Latvijas Makro Monitors”.

* 60,67% Parex Austrumeiropas Obligāciju fonda ienesīgums par periodu kopš gada sākuma (30.12.2008-1.10.2009)
40,1 % Parex Austrumeiropas Obligāciju fonda ienesīgums par periodu kopš dibināšanas, absolūta izteiksmē (12.03.2003- 1.10.2009)
**52,45% Parex Austrumeiropas Sabalansētais fonda ienesīgums par periodu kopš gada sākuma (30.12.2008-1.10.2009)
+30,8% Parex Austrumeiropas Sabalansētais fonda ienesīgums par periodu kopš dibināšanas absolūta izteiksmē (07.10.2003- 1.10.2009)

Fonda vēsturiskais ienesīgums negarantē ienesīgumu nakotnē. Līdzeklu parvalditājs: “Parex Asset Management” IPAS, Republikas laukums 2a, Riga, LV-1010. Turetājbanka: AS “Parex banka”, Republikas laukums 2a, Riga, LV-1522.

Par Parex Asset Management:
Parex Asset Management – ir vadošs investīciju pārvaldīšanas uzņēmums Baltijas valstīs. Tas sniedz pakalpojumus gan privātpersonām, gan korporatīviem klientiem, investīciju fondiem, 2. un 3.līmeņa pensiju plāniem, apdrošināšanas kompānijām. Parex Asset Management meitas uzņēmumi darbojas Lietuvā, Ukrainā un Krievijā. Uzņēmuma pārstāvniecība darbojas arī Kazahstānā. 2007. gadā izdevums Funds Europe atzina Parex Asset Management par “Labāko Eiropas specializēto līdzekļu pārvaldītāju”. PAM ir Parex bankas meitas uzņēmums.

Par Parex banku:
Parex banka dibināta 1992.gadā, patlaban bankas filiālēs visā Latvijā strādā ap 2000 darbinieku. Bankai ir pārstāvniecības, filiāles un meitas uzņēmumi 13 pasaules valstīs, tajā skaitā Vācijā, Zviedrijā un Igaunijā, Šveicē un Lietuvā. Parex banka ir vienīgais American Express sadarbības partneris Latvijā un Lietuvā, kam ir tiesības emitēt American Express kredītkartes. Šobrīd bankas 70,3% akciju īpašnieks ir Privatizācijas aģentūra, bet 25% - Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka. 2009. gada augustā Parex banka ir pievienojusies Eiropas ētikas kodeksam hipotekārās kreditēšanas jomā.

Papildu informācija:
Inga Saleniece
Korporatīvo komunikāciju daļas vadītājas p.i.
Tālr.: 6 777 8870 vai 2 6564629
E-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses