Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

PR: "Parex banka" ar obligāciju emisiju piesaista līdzekļus Azerbaidžānas "Tehnikabankai"

2008.gada 12.augustā veiksmīgi noslēdzies piedāvājums investēt līdzekļus Tehnikabankas obligācijās. Tās tika emitētas par kopējo summu 10.000.000 ASV dolāru ar dzēšanas termiņu 3 gadi un fiksēto neto gada likmi 12,15%. Minimālā investīciju summa bija 50.000 eiro ekvivalents ASV dolāros.

Tehnikabankas uzraudzības padomes priekšsēdētājs Etibars Alijevs uzsvēra, ka „Tehnikabanka ir ļoti apmierināta ar obligāciju izvietošanas rezultātiem un pateicas investoriem par izrādīto uzticību. Piesaistītos līdzekļus banka plāno izmantot sava kredītu portfeļa palielināšanai mazā un vidējā biznesa attīstības, kā arī plaša patēriņa preču finansēšanas jomā.”

Veiksmīgo piedāvājumu vietējiem un ārvalstu investoriem īstenoja emisijas organizators – Parex banka, kas ieņem vadošās pozīcijas investīciju banku pakalpojumu tirgū Baltijas valstīs un ir viens no visprofesionālākajiem obligāciju izlaišanas organizētājiem, ko kārtējo reizi apliecināja šī emisija.

Parex bankas vecākais viceprezidents Mārtiņš Jaunarājs saka, ka „Parex banka ir apmierināta ar emisijas rezultātiem. Vislielākā interese bija no Baltijas valstu institucionālajiem investoriem. Tehnikabanka ir viena no lielākajām privātajām bankām Azerbaidžānā, un tai jau ir pieredze finanšu līdzekļu piesaistīšanā ar obligāciju emisiju ārvalstīs. Ceram, ka šīs emisijas rezultāti kalpos kā labs signāls citām bankām un ka ilgtermiņa kapitālu var veiksmīgi piesaistīt Baltijas obligāciju tirgū.”

Par Parex banku:
Parex banka ir viena no stabili augošām Latvijas komercbankām ar aktīviem vairāk kā 4,34 miljardi EUR. Parex banka saviem klientiem piedāvā integrētus pakalpojumus tādās jomās, kā kreditēšana, maksājumu kartes, līzings, aktīvu pārvaldīšana un vērtspapīru tirdzniecība. Patlaban bankā un tās filiālēs visā Latvijā strādā vairāk kā 2600 cilvēki. Bez tam Parex bankai ir pārstāvniecības, filiāles un meitas uzņēmumi 14 pasaules valstīs, tajā skaitā filiāle Berlīnē ar klientu apkalpošanas centriem Hamburgā un Minhenē, filiāle Stokholmā ar klientu apkalpošanas centru Malmē, filiāle Tallinā ar klientu apkalpošanas centru Narvā, meitas banka AP Anlage und Privatbank AG Šveicē un Parex Bankas Lietuvā. Parex banka ir vienīgais American Express sadarbības partneris Latvijā un Lietuvā, kam ir tiesības emitēt American Express kredītkartes. Parex bankai ir piešķirti šādi starptautiskie reitingi: Moody's Investors Service – Baa3 (investment grade), Fitch Ratings – BB+, Capital Intelligence – BBB (investment grade).

Par Tehnikabanku:
Tehnikabanka ir viena no Azerbaidžānas privātām komercbankām, kas dibināta 1992.gadā. Patlaban bankas aktīvi ir vairāk nekā USD 500 miljoni, kredītu portfelis pārsniedz USD 350 miljonus, kapitāls un rezerves ir aptuveni USD 61 miljons. Tehnikabankas mērķauditorija ir fiziskās personas, mazie un vidējie uzņēmumi – Azerbaidžānas rezidenti. Bankai ir 35 filiāles un 2 nodaļas Bakū un citās Azerbaidžānas pilsētās, kā arī 48 bankas automāti. Finanšu pārskatu auditors ir kompānija PriceWaterhouseCoopers. Tehnikabanka sadarbojas ar reitingu aģentūrām, kuras tai piešķīrušas šādus reitingus: Moody's Investors Service – B2, Fitch Ratings – B1.

Papildu informācija:
Viktors Zaķis,
Korporatīvo komunikāciju speciālists
Tālrunis: 67010141 vai 29476754
e-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses