Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

PR: "Parex banka" nostiprina savas līderpozīcijas Latvijas termiņnoguldījumu tirgū

Parex banka turpina nostiprināt savas pozīcijas dažādos tirgus segmentos, kuros tā ir līdere jau gadiem ilgi. Viens no šādiem tirgus segmentiem ir termiņnoguldījumu piesaistīšana, kurā banka pastāvīgi ieņem līdera pozīciju Latvijā. Pēdējā pusgada laikā Parex bankas termiņnoguldījumu tirgus daļa ir palielinājusies no 17,9% (31.12.2007.) līdz 18,8% (30.06.2008.).

Bankas tirgus pozīciju nostiprināšana lielā mērā ir notikusi uz privātpersonu noguldījumu skaita un summas palielināšanās rēķina. Privātpersonu termiņnoguldījumu īpatsvars kopējā Parex bankas piesaistīto noguldījumu portfelī veido 38,7%. Kopumā termiņnoguldījumu apjoms latos pusgada laikā pieaudzis par 14%, savukārt piesaistīto noguldījumu apjoms eiro pieaudzis par 25%.

„Mēs veiksmīgi sasniedzam mums izvirzītos budžeta mērķus pateicoties tam, ka pastāvīgi strādājam perspektīvu inovatīvu produktu ieviešanas virzienā. Par tādu, neapšaubāmi, var uzskatīt Maxi kontu – uzkrājumu produktu, kuram nav analoga Latvijas noguldījumu tirgū. Arī šajā gadā Maxi konts ir kļuvis par populārāko uzkrājumu produktu Latvijas iedzīvotāju vidū. Klienti ir novērtējuši Maxi konta augsto ienesīgumu, neierobežotās iespējas papildināt kontu jebkurā laikā un brīva iespēja piekļūt savai naudai visu diennakti. Novērtējuši pieprasījumu pēc šāda produkta ne tikai latos, bet arī eiro, no šī gada banka piedāvā Maxi kontu arī Eiropas valūtā,” saka Parex bankas viceprezidents klientu apkalpošanas jautājumos Guntis Beļavskis.

Šī gada pirmajos sešos mēnešos Maxi kontu saviem noguldījumiem izvēlējušies desmitiem tūkstošu klienti. Šāda pieauguma dinamika bija vērojama arī pagājušā gada otrā pusgada laikā. Noguldījumu daļa, kas izvietota Maxi kontā, aizņem ievērojamu vietu – 10% no visu privātpersonu noguldījumu portfeļa. Absolūtos skaitļos –privātpersonu Maxi kontos kopumā ir noguldīti vairāki desmiti miljonu latu.

Jau vairākus gadus Parex bankas piedāvātās procentu likmes ir augstākas, nekā tuvākajiem konkurentiem Latvijas komercbanku sektorā. Noteikt klientam pievilcīgu likmju lielumu palīdz regulāra procentu likmju pārskatīšana gan īstermiņa, gan arī ilgtermiņa noguldījumiem. Tādējādi bankā ir noteikta patiesā finanšu līdzekļu cena Latvijas tirgū. Tieši tādēļ Parex bankas piedāvātās noguldījumu likmes parasti ir augstākas, nekā analogiem Skandināvijas kapitāla banku produktiem.

Patlaban potenciālie noguldītāji var izdevīgi izmantot sev par labu pasaules likviditātes krīzi un ietekmi, kādu tā atstāj uz tirgu, kad likme eiro valūtā termiņnoguldījumiem uz vienu gadu ir 5,5%, ASV dolāros – 4%, kas būtiski pārsniedz attiecīgās bāzu likmes eirozonā – 4,25% un ASV – 2%.

Par Parex banku:
Parex banka ir viena no stabili augošām Latvijas komercbankām ar aktīviem vairāk kā 4,34 miljardi EUR. Parex banka saviem klientiem piedāvā integrētus pakalpojumus tādās jomās, kā kreditēšana, maksājumu kartes, līzings, aktīvu pārvaldīšana un vērtspapīru tirdzniecība. Patlaban bankā un tās filiālēs visā Latvijā strādā vairāk kā 2600 cilvēki. Bez tam Parex bankai ir pārstāvniecības, filiāles un meitas uzņēmumi 14 pasaules valstīs, tajā skaitā filiāle Berlīnē ar klientu apkalpošanas centriem Hamburgā un Minhenē, filiāle Stokholmā ar klientu apkalpošanas centru Malmē, filiāle Tallinā ar klientu apkalpošanas centru Narvā, meitas banka AP Anlage und Privatbank AG Šveicē un Parex Bankas Lietuvā. Parex banka ir vienīgais American Express sadarbības partneris Latvijā un Lietuvā, kam ir tiesības emitēt American Express kredītkartes. Parex bankai ir piešķirti šādi starptautiskie reitingi: Moody's Investors Service – Baa3 (investment grade), Fitch Ratings – BB+, Capital Intelligence – BBB (investment grade).

Papildu informācija:
Viktors Zaķis,
Korporatīvo komunikāciju speciālists
Tālrunis: 67010141 vai 29476754
e-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses