Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

PR: Prezentēs jaunāko "DnB NORD Latvijas barometru"

Lai gan no šā gada sākuma Latvijā ir palielināti nodokļi, sabiedrības viedoklis radikāli atšķiras no valdības lēmumiem - tieši nodokļu samazināšana ražošanas sfēras uzņēmumiem pēc aptaujāto domām būtu viens no priekšnoteikumiem Latvijas rūpniecības veicināšanai. Arī tas noskaidrots jaunākajā pētījumā „DnB NORD Latvijas barometrs”, ar ko sabiedrībai un medijiem būs iespēja iepazīties jau šo ceturtdien, 8.janvārī.

Uzdodot „DnB NORD Latvijas barometra” tradicionālos ikmēneša jautājumus, atklājies, ka Latvijas ekonomiskā stāvokļa vērtējums turpina dramatiski kristies, noslīdot līdz visu laiku zemākajai atzīmei. Šie indikatori rāda – lielākā daļa vai 73% respondentu norādījuši, ka Latvijas ekonomikas situācija šobrīd pasliktinās. Tikai 22% uzskata, ka tā nemainās, bet 2% pauduši pārliecību, ka tā uzlabojas. Arī pārējos jautājumos sabiedrības viedoklis kļuvis daudz negatīvāks, piemēram, par septiņiem procentu punktiem palielinājies to cilvēku skaits, kuri uzskata, ka iespējas atrast labu darbu vērtējamas kā ļoti sliktas.

Šajā reizē „DnB NORD Latvijas barometra” otrā daļa veltīta jautājumiem par rūpniecības situāciju. Pētījumā noskaidrots, ka lielākā daļa jeb 61% cilvēku uzskata - lai veicinātu rūpniecības attīstību Latvijā, īpaši jāatbalsta mazie un vidējie ražotāji, savukārt 45% norādījuši, ka jāsamazina nodokļi ražošanas sfēras uzņēmumiem. 55% aptaujāto iedzīvotāju uzskata, ka patlaban perspektīvākā nozare Latvijā ir pārtikas un dzērienu ražošana, kurai ar 42% seko koksnes un mēbeļu ražošana, bet 37% - medikamentu ražošana.

„DnB NORD Latvijas barometrs” tiek veidots katru mēnesi, un tajā tiek pētītas konkrētā brīža aktuālās norises sabiedrībai nozīmīgā jomā. Vienlaikus sabiedrībai katru reizi tiek uzdots arī pastāvīgo jautājumu kopums, kas mēnesi no mēneša norāda uz vispārējā iedzīvotāju noskaņojuma izmaiņām.

Papildu informācija:
Teika Lapsa
DnB NORD Bankas
sabiedrisko attiecību vadītāja
tel.29 16 15 61
e-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses