Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

PR: SEB banka pilnībā ieviesusi Maksājumu pakalpojumu likuma prasības

2010. gada 17. martā spēkā stājās Maksājumu pakalpojumu likums, kas izstrādāts uz Eiropas Savienības (ES) Maksājumu pakalpojumu direktīvas pamata ar ieviešanas periodu – 2010. gada 1.jūniju. SEB banka bija pirmā no Latvijas komercbankām, kas jau ar 2009. gada 1. novembri savā darbībā realizēja Direktīvas prasības, kas attiecas uz maksājumu apstrādi un izpildi, un šobrīd banka nodrošina klientiem finanšu pakalpojumu sniegšanu atbilstoši visām jaunā likuma prasībām.

Maksājumu pakalpojumu likums attiecas uz maksājumu veikšanu un darījumiem ar maksājumu kartēm, norēķiniem eiro un latos, kā arī citās Eiropas Ekonomikas zonas* dalībvalstu valūtās.

SEB bankas elektronisko pakalpojumu attīstības vadītāja Vija Freimane: ”ES Direktīva un Maksājumu pakalpojumu likums ir nozīmīgs solis pretī vienota maksājuma tirgus izveidei Eiropas Ekonomikas zonā, nodrošinot uz vienotiem nosacījumiem balstītus, vienkāršus, drošus un efektīvus maksājumus visā Eiropā – gan valsts ietvaros, gan ārpus valsts robežām. SEB banka un SEB grupa kopumā līdz šim un arī turpmāk aktīvi atbalstīs un savā darbībā ieviesīs ikvienu iniciatīvu, kas paplašinās iespējas pilnveidot vietējo un starptautisko maksājumu pakalpojumu klāstu. Lai ES Maksājumu pakalpojumu direktīva un Maksājumu pakalpojumu likums sasniegtu tā mērķi un klienti sajustu uzlabojumus, svarīgi, lai noteiktās prasības ievērotu un savā darbībā ieviestu ikviena ES strādājoša finanšu institūcija.”

Līdz ar Maksājumu pakalpojumu likuma ieviešanu klientiem radīta virkne nozīmīgu ieguvumu. Turpmāk tiks piemēroti vienoti nosacījumi maksājumu veikšanai – gan iekšzemes maksājumiem valsts ietvaros, gan starptautiskajiem maksājumiem Eiropas Ekonomikas zonas valstu ietvaros. Tāpat ir ieviesta caurspīdīgāka komisijas maksu attēlošanas un ieturēšanas kārtība, kā arī ilgāki termiņi klientiem sūdzību iesniegšanai un pārskatāmāka to izskatīšanas kārtība. Ir pagarināts klientu informēšanas termiņš līguma noteikumu un bankas pakalpojumu cenrāža izmaiņu gadījumā, un ir noteikta lielāka atbildība un pienākumi no maksājumu pakalpojumu sniedzēju puses.

Maksājumu pakalpojumu Direktīvas (PSD - The Payments Services Directive) mērķis ir vienotas likumdošanas ieviešana bezskaidras naudas norēķinu pakalpojumiem Eiropas Ekonomikas zonā. Viens no svarīgākajiem Direktīvas uzdevumiem ir patērētāju aizsardzība augstā līmenī.

Plašāka informācija par Maksājumu pakalpojumu likumu un veiktajām izmaiņām bankas sniegtajos maksājumu pakalpojumos pieejama SEB bankas filiālēs un SEB bankas mājas lapā www.seb.lv.

* Eiropas Ekonomikas zona: Islande, Norvēģija, Lihtenšteina un 27 ES valstis - Austrija, Beļģija, Bulgārija, Čehija, Dānija, Francija, Grieķija, Igaunija, Īrija, Itālija, Kipra, Latvija, Lielbritānija, Lietuva, Luksemburga, Malta, Nīderlande, Polija, Portugāle, Rumānija, Slovākija, Slovēnija, Somija, Spānija, Ungārija, Vācija, Zviedrija.

SEB grupa ir Ziemeļeiropas finanšu institūcija, kas sniedz bankas pakalpojumus 400 tūkstošiem uzņēmumu un institucionālo klientu un 5 miljoniem privātpersonu. SEB grupa sniedz universālas bankas pakalpojumus Zviedrijā, Vācijā un Baltijas valstīs – Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. SEB grupa ir pārstāvēta arī citās Ziemeļvalstīs, Polijā, Ukrainā un Krievijā, kā arī lielākajos finanšu centros visā pasaulē. Uz 2010. gada 31. martu SEB grupas kopējie aktīvi veido 2,285 miljardus Zviedrijas kronu (~236 miljardi eiro), kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 1,382 miljardi Zviedrijas kronu (~143 miljardi eiro). SEB grupā strādā vairāk kā 19 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

Papildu informācijai:

Agnese Strazda, SEB bankas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja – 67215521, 29149306

[email protected]

Vairāk par SEB grupu Latvijā:

www.seb.lv

www.seb.lv/wap

Twitter/SEB_Latvia

Twitter/SEBekonomisti

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses