Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

PR: "SEB banka" saviem internetbankas lietotājiem nodrošina papildu drošību

Ciešāk integrējoties SEB grupā, SEB banka Latvijā saviem klientiem spēj piedāvāt dažādus pakalpojumus, kas līdz šim nav bijuši pieejami. Veiksmīgas sadarbības rezultātā SEB grupas ietvaros SEB bankas speciālistiem ir iespēja izmantot īpašu servisu, kas internetbankas Ibanka lietotājiem palīdz sevi pasargāt no hakeru uzbrukumiem.

Samērā nesen SEB grupa guva iespēju izmantot pakalpojumu, kas ļauj savlaicīgāk konstatēt, vai klienta dators nav bijis „inficēts” ar specifiskiem datorvīrusiem vai speciāli veidotām programmām, kas veidotas ar mērķi iegūt internetbanku pieejas datus. Iespējamais šādu programmu vai vīrusu autors vai izplatītājs varētu vēlāk šos datus izmantot nelegālām darbībām, vērstām pret bankas klientu. Veiksmīgas sadarbības rezultātā arī SEB bankas profesionāļiem Latvijā ir iespēja šo pakalpojumu  izmantot un tādējādi paaugstināt  savu klientu aizsargātību

SEB bankas viceprezidents informācijas tehnoloģiju jomā Gunārs Dišlers:” Mūsu klientu datu drošība ir viena no bankas vissvarīgākajām prioritātēm, un lai to nodrošinātu ik gadu investējam lielus finanšu līdzekļus. Mūsu darbs  Latvijā iet roku rokā ar kolēģu darbu SEB grupā, tādējādi ļaujot mums ātrāk un efektīvāk ieviest jaunākās iespējas informācijas tehnoloģiju jomā un nodrošināt klientiem augstākās klases finanšu pakalpojumus.

Jaunās tehnoloģijas, kas ļauj bankai uzzināt par klienta apdraudējumu, un to savlaicīgi brīdinot, aizsargāt no iespējamā uzbrukuma un saistītajiem zaudējumiem, ir iespēja, ko šeit Latvijā varam izmantot, pateicoties ciešajai sadarbībai SEB grupā. Aizvien vairāk mūsu valsts iedzīvotāju izmanto internetu gan jaunākās informācijas iegūšanai, gan ikdienas finanšu pakalpojumu veikšanai, tāpēc privātpersonas vai juridiskas personas datu drošībai ir ļoti liela nozīme.”

2008. gada pirmajā pusgadā SEB bankas internetbankas Ibanka lietotāju skaits, salīdzinot ar 2007. gada šo pašu periodu bija pieaudzis par 23%, savukārt veikto maksājumu skaits par 31%.

SEB grupa ir Ziemeļeiropas finanšu institūcija, kas sniedz bankas pakalpojumus 400 tūkstošiem uzņēmumu un institucionālo klientu un 5 miljoniem privātpersonu. SEB piedāvā universālus bankas pakalpojumus Zviedrijā, Vācijā un Baltijas valstīs – Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. SEB ir pārstāvēta arī citās Skandināvijas valstīs, Vācijā, Ukrainā, Krievijā un Polijā, kā arī  ir starptautiski pārstāvēta vēl 10 valstīs. SEB grupā strādā vairāk kā 22 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

Papildu informācijai:
Sanda Purviņa, SEB bankas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja – 67779978, 29357123, [email protected]
Vairāk par SEB grupu Latvijā: www.seb.lv.
SEB bankas jaunākās ziņas mobilajā telefonā: seb.lv/wap

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses