Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

PR: Seniori arvien aktīvāk izmanto banku pakalpojumus

Latvijas seniori, kuri ir vecāki par oficiālo pensionēšanas vecumu jeb 62 gadiem, arvien plašāk izmanto mūsdienīgos finanšu pakalpojumus.  To apliecina Swedbank pagājušajā gadā uzsāktās īpašās Senioru programmas pieredze. No jaunpienākušajiem Swedbank klientiem, kas šīs programmas ietvaros atvēra kontu februārī, vecākajam ir 92 gadi. Vecākais seniors – Swedbank aktīvais klients - ir 102 gadu vecs!

Gados vecākas paaudzes aktivitāte un Swedbank pieredze darbā ar senioriem pilnībā atspēko stereotipus un pierāda, ka vecāka gadagājuma cilvēki ir atvērti inovācijām, labprāt izmanto mūsdienu finanšu instrumentus un banku produktus.

Katrs trešais lieto Mobilo banku

 „Mūsdienu seniori kļūst arvien modernāki un ir atvērti jauniem risinājumiem – lieto bankomātus, norēķinās ar kartēm veikalos, novērtē iespējas ietaupīt, ko sniedz elektroniskie norēķini,” stāsta Oksana Sivokobiļska, Swedbank Klientu apkalpošanas pārvaldes vadītāja. „Mūsu darbā ar klientiem, kas pārstāv cienījamo vecāko paaudzi, secinājām, ka svarīgākais viņiem ir skaidras informācijas saņemšana, pārliecība par pakalpojuma ērtumu un izdevīgumu, kā arī, protams, attiecības ar bankas darbinieku un uzticība savam finanšu partnerim. Kā servisa līderis Latvijā radam visus apstākļus, lai mūsu klientiem nodrošinātu šos svarīgos aspektus”.

Swedbank Senioru programmas jau pirmā pusgada darbības rezultāti liecina, ka seniori novērtē šo uzmanību un pamatoti to uztver kā īpašas rūpes par sevi. Pēc programmas ieviešanas kontu atvēršana šajā klientu vecuma grupā mēneša laikā pieauga par 87%. Savukārt tāda mūsdienīga un salīdzinoši jauna pakalpojuma kā Mobilās banka pārdošana pieauga par 66%. Patlaban katrs trešais no visiem klientiem – senioriem izvēlas saņemt informāciju par darījumiem savā kontā ar īsziņas palīdzību, – tostarp arī par pensijas ieskaitīšanu kontā.

No tiem klientiem, kuru ienākumi tiek pārskaitīti uz bankas kontu, gandrīz 60% gadījumos, ja ir nepieciešama skaidra nauda, to vienmēr izņem no bankomāta, nevis dodas uz bankas filiāli. Norēķinu karte ir gandrīz pusei personīgā konta īpašnieku - senioru. Turklāt 71% norēķinu karšu īpašnieku ir izmantojuši šo karti arī norēķiniem veikalos.

Pensija ar karti – jau realitāte

Patlaban saskaņā ar Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) datiem Latvijā ir 557,6 tūkstoši pensionāru, no kuriem vecuma pensijas saņem 465,9 tūkstoši. Lai gan vecāko paaudzi pieņemts uzskatīt par ļoti konservatīvu finanšu instrumentu lietotāju, jau patlaban gandrīz 226 tūkstoši pensionāru pensiju saņem bankas vai Pasta norēķinu sistēmas kontā.

VSAA uzsver, ka ieguvumi klientiem, kuri lieto banku vai Pasta norēķinu sistēmas kontus pensiju saņemšanai, ir vairāki - pensija kontā tiek ieskaitīta operatīvi, pensijas saņēmējs nav piesaistīts konkrētai izmaksas vietai un datumam. Gadījumos, kad naudu ilgāku laiku nav iespējams izņemt cilvēka prombūtnes dēļ, maksājumi netiek pārtraukti. Liekas formalitātes nav jākārto arī dzīves vietas maiņas gadījumā.

VSAA direktore Inese Šmitiņa: „Izvēloties pārskaitīt pensiju uz savu kontu bankā, pensionārs kļūst par sava laika saimnieku, jo pats var izlemt, kad doties uz banku vai bankomātu un cik lielu summu izņemt. Gandrīz 45% pensionāru jau šobrīd pensiju saņem bankas vai Pasta norēķinu sistēmas kontā, un atzīst to par ērtu pakalpojuma saņemšanas veidu.”

Kā rīkoties cilvēkam, kurš izvēlējies turpmāk pensiju saņemt ar pārskaitījumu kontā, stāsta Oksana Sivokobiļska, Swedbank Klientu apkalpošanas pārvaldes vadītāja: „Pensija bankas kontā – tas ir vienkārši. Ir tikai jāatnāk uz jebkuru izvēlēto Swedbank filiāli, līdzi ņemot pasi, īpaši būsiet gaidīti speciālajās Senioru stundās katru darbdienu no plkst. 10 līdz 11”.

Lai informētu seniorus par iespējām izmantot mūsdienīgu bankas pakalpojumu priekšrocības, no 16.marta turpmāk VSAA nodaļās būs pieejams Swedbank konsultants. Par konsultāciju laikiem būs pieejama informācija VSAA nodaļās, VSAA un Swedbank mājās lapās.


Papildu informācija:

Kristīne Jakubovska                     Edīte Olupe
Swedbank                                 Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras    
preses sekretāre Latvijā              Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja
Tālr.: 67444560, 29128208          Tālr: 67013616, 29286136        
[email protected]  Edī[email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses