Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

PR: Trasta komercbanka nostiprina Vidusāzijas eksporta virzienu

Šā gada janvārī Trasta komercbankas (TKV) pārstāvji lietišķā vizītē apmeklēja Turkmenistānu, kur tikās ar valsts diplomātiem un vietējiem uzņēmējiem, lai apspriestu starpreģionālo eksporta- importa attiecību nostiprināšanas iespējas.

Trasta komercbankas delegācija tikās ar Turkmenistānas Ekonomikas un finanšu ministru H.Geldimiradovu, Centrālās bankas prezidentu G.Abilovu un valsts Tirdzniecības un rūpniecības palātas priekšsēdētāju A.Dadajevu. TKB vizītes mērķis Turkmenistānā bija pārstāvēt Latvijas ražotāju intereses un apspriest to iespējamo ienākšanu Turkmenistānas tirgū. Šāda veida sadarbība patlaban ir īpaši aktuāla gan Latvijai, kas domā par turpmāko eksporta attīstību, gan Turkmenistānai, kas uzsākusi aktīvu privātā biznesa stimulēšanu.

Eksporta-importa operāciju nostiprināšanai TKB piedāvāja jau gatavas tirdzniecības finansēšanas shēmas - starptautisko faktoringu, kas sniedz drošības garantijas starptautiskās tirdzniecības operācijās. Starptautiskais faktorings ir viena no Trasta komercbankas darbības prioritātēm. Šis serviss atbilst Latvijas ekonomikas būtiskajiem uzdevumiem un palīdz sekmēt ražošanas un eksporta attīstību, dodot iespēju gan lieliem, gan maziem uzņēmumiem saņemt bezķīlas finansējumu.

Trasta komercbankas padomes priekšsēdētājs Igors Buimisters atzīmē: "Šodien Turkmenistānas ekonomiskajā un politiskajā vidē norisinās daudz pozitīvu pārmaiņu, kas paver jaunas iespējas mūsu uzņēmējiem. Šajā valstī ir sācies aktīva privātā biznesa attīstības posms ar lojālu politiku attiecībā uz ārvalstu investoriem. Turkmenistānas apjomīgie resursi padara šo valsti īpaši pievilcīgu Latvijas uzņēmēju biznesa attīstībai."

Trasta komercbankas Turkmenistānas apmeklējums ir nākamais solis pēc Latvijas valsts prezidenta Valda Zatlera un uzņēmēju delegācijas vizītes Vidusāzijā, kuras sastāvā TKB pārstāvi apmeklēja valsti aizvadītā gada oktobrī. Šoreiz Trasta komercbanka Turkmenistānas diplomātiem un uzņēmējiem ieskicēja potenciālos virzienus sadarbībā ar Latvijas ražotājiem un uzņēmās iniciatīvu organizēt Turkmenistānas tirgus apgūšanā ieinteresēto Latvijas uzņēmēju delegācijas vizīti šajā valstī.

Jūlija Jurgele

Sabiedrisko attiecību speciāliste

AS "Trasta komercbanka"

Tālr. 67027785

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses