Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

PR: Vasaras sezonā jāatceras par drošu braukšanu un jābūt gataviem zādzības un uguns riskam

Apdrošināšanas sabiedrība If Latvia, VUGD un Valsts policija aicina autovadītājus arī vasaras sezonā saglabāt drošas autobraukšanas paradumus, pārliecināties, vai automašīnā atrodas derīgs ugunsdzēšamais aparāts un apsekots auto tehniskais stāvoklis, kā arī pārdomāt, vai auto aprīkots ar pietiekamām pret aizbraukšanas sistēmām, lai pasargātu sevi un savu auto.

„Sākoties pavasara, vasaras sezonai daudz vairāk autoīpašnieku dodas ceļā ar savām automašīnām. Ceļu satiksmē pēc ziemas sezonas ne tikai atgriežas mazāk pieredzējušie un pārliecinātie autovadītāji, bet arī satiksmei pievienojas mazāk pamanāmie velosipēdisti un motociklisti. Tādēļ arī vasaras sezonā jāsaglabā drošas braukšanas principi un regulāri jāapseko auto tehniskais stāvoklis, lai pasargātu sevi un sev tuvākos,” uzskata Kaspars Duburs, If Latvia KASKO produkta vadītājs.

VP Ceļu satiksmes uzraudzības biroja pieredze liecina, ka tieši vasaras mēnešos, jūlijā, augustā pieaug ceļu satiksmes negadījumu upuru skaits, tādēļ vasaras mēnešos autovadītāju modrība nedrīkst atslābt.

Kopš gada sākuma vērojams arī joprojām pieaugošs auto zādzību skaits. „Mūsu pieredze liecina, ka auto, kas tiek nozagti, visbiežāk nav bijuši aprīkoti ar zādzību riskam atbilstošām pret aizbraukšanas ierīcēm. Tās prasa zaglim tērēt vairāk laika auto zagšanai, tādēļ par zagļu upuriem parasti kļūst auto, kas aprīkoti ar vienkāršām pretaizbraukšanas ierīcēm, vai nav aprīkoti ar tām. Piemēram, Honda CRV, kas tikai nesen kļuvušas par zagļu iecienītu auto, iepriekš ne visi autoīpašnieki aprīkoja ar sarežģītām drošības sistēmām, un tieši tās ir nozagtas, kamēr sarežģītāk aprīkoti šī paša auto modeļi ir tikuši uzlauzti, bet palikuši nenozagti,” atzīst Kaspars Duburs.

Kā liecina VUGD statistika, ik gadus palielinās glābšanas darbu skaits, kad pēc smagiem ceļu satiksmes negadījumiem ir nepieciešama glābēju palīdzība. Tā, piemēram, 2007.gadā VUGD glābēji piedalījās 726 ceļu satiksmes negadījumu seku likvidēšanā, no automašīnām pēc avārijām izglābti 156 cilvēki, 2008.gadā – likvidētas 738 ceļu satiksmes negadījumu sekas, izglābti 197 cilvēki. Šā gada pirmajos trijos mēnešos glābēju palīdzība bija nepieciešama pēc 90 avārijām, izglābti 32 cilvēki.

Katru gadu tiek reģistrēts liels ugunsgrēku skaits, kad sadeg transporta līdzekļi. Tā, piemēram, 2007.gadā deguši 763 transporta līdzekļi, 2008. gadā – 665, bet šā gada trijos mēnešos – 112.

„Vidēji ik dienas Latvijā aizdegas vairākas automašīnas. Automašīna sadeg pāris minūtēs un visbiežāk tikai paša autovadītāja pareiza rīcība un automašīnā esošais ugunsdzēsības aparāts var paglābt to. Visbiežāk auto tomēr sadeg, jo automašīnā nav atradies ugunsdzēšamais aparāts, vai autovadītājs nav pratis ar to rīkoties. Aicinām autovadītājus nenovērtēt par zemu noteikumu prasību glabāt automašīnā ugunsdzēšamo aprātu, un ieskatīties tā lietošanas instrukcijā arī pirms negadījuma. Tomēr, ja ugunsgrēku neizdodas nodzēst pašu spēkiem, atcerieties nekavējoties zvanīt glābšanas dienestam - 112, lai saņemtu profesionālu ugunsdzēsēju palīdzību,” aicina Inese Veisa, VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā inspektore.


Tuvākai informācijai:        
Līga Lētiņa,
If Latvia
Komunikāciju vadītāja


Tālr. 67 094 755

e-pasts: [email protected]    Inese Veisa
VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā inspektore
Tālr. 67075868
[email protected]    Valsts Policija
Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece


Tālr. 67075088
e-pasts: [email protected]

Īsumā:
If ir viens no lielākajiem riska apdrošinātājiem Baltijā. If Latvia dibināta 1998. gadā, tās īpašnieks ir If - lielākais riska apdrošinātājs Ziemeļeiropā. If Latvia piedāvā pilnu riska apdrošināšanas pakalpojumu klāstu gan privātpersonām, gan uzņēmumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses