Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Premjers: IKT nozare var rēķināties ar šīs valdības atbalstu

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība), atklājot Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) rīkoto 13. gadskārtējo nozares konferenci, uzsvēra informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozares attīstības lomu valsts tautsaimniecības efektivitātes un ražīguma veicināšanā, kā arī izteica gatavību sniegt valdības atbalstu nozarei.

Premjers uzrunā uzsvēra IKT nozares nozīmi, atzīmējot to kā vienu no galvenajiem Eiropas ekonomikas izaugsmes virzītājspēkiem. Tieši ieguldījumi IKT un tehnoloģiju attīstībā ietekmē valsts efektivitātes un ražīguma pieaugumu. Pieminot Latvijas eksporta rādītājus, tie šobrīd ir augstāki nekā pirmskrīzes laikā, un tieši IKT nozare ir viens no to veicināšanas faktoriem.

V.Dombrovskis atzīmēja, ka "pašlaik Latvija ir starp pasaules līderiem iedzīvotājiem pieejamā interneta pieslēguma ātrdarbības jomā, bet, lai šīs pozīcijas saglabātu, jāturpina platjoslas infrastruktūras attīstīšana visā Latvijas teritorijā. Šajā jomā IKT nozare var rēķināties ar esošās valdības atbalstu".

Runājot par nozares attīstības aspektiem, premjers uzskaitīja šī brīža aktuālos jautājumus, kā prioritātes ierindojot aktīvāku e-paraksta pielietojumu, e-pakalpojumu izmantošanu, Latvijas iedzīvotāju e-prasmju attīstīšanu, valsts pārvaldes efektivitātes veicināšanu un platjoslas infrastruktūras attīstību. Ministru prezidents arī uzsvēra, ka e-pārvaldes risinājumi ļauj strādāt gudrāk, nevis vairāk.

Ministrs uzsvēra publisko iestāžu datu publicēšanas un atkal izmantošanas iespējas - vienas pieturas aģentūras principu, novēršot sistēmu sadrumstalotību un ieviešot centralizāciju. Viena no viņa prioritātēm ir Eiropas Open data iniciatīvas - publiskā sektora datu tālākas izmantošanas - veicināšana, kas ļautu biznesa sektoram veidot jaunus, iedzīvotājiem un uzņēmējiem aktuālus pakalpojumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Elektroenerģijas balansēšanas tirgus nākotne

Latvijā ilgu laiku niecinātās un kritizētās, savulaik OIK apkarošanas rezultātā izslēgtās ar dabasgāzi darbināmās koģenerācijas stacijas tagad var izrādīties vērtīgs elektroenerģijas ba...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses