Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Privāto pensiju fondu pensiju plānu dalībnieku skaits pusgadā pieaug par 13,9%

Latvijas privātajiem pensiju fondu piedāvātajiem pensiju plāniem šogad jūnija beigās bija 113,4 tūkstoši dalībnieku, kas ir par 13,8 tūkstošiem jeb 13,9% vairāk nekā pagājušā gada beigās, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas apkopotie dati.

No kopējā pensiju plānu dalībnieku skaita 12,1% jeb 13,7 tūkstoši bija pasīvie dalībnieki, kuri, lai gan vēl nav sasnieguši pensiju plānā noteikto pensijas vecumu, pēdējā gada laikā nebija veikuši iemaksas. Arī pensiju plānā noteikto pensijas vecumu 2007.gada jūnija beigās bija sasnieguši 13,7 tūkstoši pensiju plānu dalībnieku, kas ir 12,1% no kopējā dalībnieku skaita.

2007.gada jūnija beigās no visiem pensiju plānu dalībniekiem nedaudz vairāk bija sieviešu - 30.jūnijā no privāto pensiju fondu pensiju plānu dalībniekiem 53,1% bija sieviešu, bet 46,9% - vīriešu.

Latvijas privāto pensiju fondu piedāvāto pensiju plānu apjoms šogad jūnija beigās bija 59,902 miljoni latu, kas ir par 16,1% vairāk nekā 2006.gada beigās.

Pensiju plānu dalībnieku iemaksas šogad pirmajā pusgadā bija 3,063 miljonu latu apjomā, kas ir par 9,5% vairāk nekā 2006.gada pirmajā pusgadā, bet darba devēju iemaksas sasniedza 4,985 miljonus latu, kas ir par 37,9% vairāk nekā pirms gada.

Savukārt papildpensijas kapitālā privātie pensiju fondi šogad pirmajā pusgadā izmaksājuši kopumā 1,264 miljonus latu, kas ir 3,2 reizes vairāk nekā pirms gada, kad papildpensijas kapitālā tika izmaksāts 400,1 tūkstotis latu.

Latvijā ir izveidota triju līmeņu pensiju sistēma. Pirmā līmeņa pensijas tiek maksātas tagadējiem pensionāriem no budžetā iekasētajiem sociālajiem maksājumiem. Otrais jeb fondēto pensiju līmenis paredz, ka daļa no strādājošo sociālajām iemaksām tiek ieguldītas finanšu sektorā, nodrošinot lielāku pensiju nākotnē. Savukārt trešajā līmenī darbojas privātie pensiju fondi, kuros līdzekļus var iemaksāt brīvprātīgi.

Jūnija beigās Latvijā strādāja seši privātie pensiju fondi, tostarp pieci atklātie un viens slēgtais, kas piedāvāja ieguldīt 16 pensiju plānos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses