Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Produktivitāte, inovācijas un klientu servisa pilnveidošana – pamats "Hansabankas" stabilai izaugsmei

Darba produktivitātes palielināšana, inovāciju un klientu servisa attīstība arī 2008.gada pirmajā pusgadā bija pamats stabilai Hansabankas izaugsmes turpināšanai, stiprinot līderpozīcijas Latvijas banku nozarē. Turpināta pārdomāta kreditēšana, palielināts klientu skaits, kā arī uzkrājumu un ieguldījumu apjoms. Attīstīti arī dažādi ikdienas pakalpojumi un ieviesti jauni, inovatīvi risinājumi, turpinot mūsdienīgu finanšu paradumu veidošanu sadarbībā ar klientiem. 1. pusgadā jau ceturto gadu pēc kārtas Hansabanka tika atzīta par reputācijas līderi Latvijā.

 „Kvalitatīva klientu apkalpošana un individuāla attieksme, inovācijas un produktivitātes veicināšana ir trīs galvenie faktori, kas ir pamatā Hansabankas ilgtermiņa izaugsmei,” saka Hansabankas valdes priekšsēdētājs Māris Avotiņš. „Šie paši faktori ir svarīgi kopējai ekonomikas attīstībai, lai panāktu ilgtspējīgu labklājības pieaugumu. Jādomā un jārīkojas, nevis gaidot straujus, tūlītējus ieguvumus, bet gan skatoties ilgtermiņā – vismaz 15-20 gadu perspektīvā un nopietni domājot par eksporta un darba ražīguma attīstību valstī kopumā”.

2008.gada 1.pusgadā Hansabankas Grupas aktīvi, salīdzinot ar gada sākumu, pieauga par 251 miljonu latu, sasniedzot 5 312 miljonus latu. Hansabankas Grupas peļņa pirmajā gada pusē ir 47.8 miljoni latu pēc nodokļu nomaksas (Hansabankas peļņa attiecīgi 56.5 miljoni latu), savukārt klientu skaits sasniedza 923.1 tūkstošus. Arī šā gada pirmās puses Hansabankas rezultātos atspoguļojas darbs mūsdienīgu finanšu paradumu veidošanas veicināšanai - klienti arvien vairāk izmanto uzkrājumu produktus, karšu norēķinus, internetbanku un citus elektronisko norēķinu veidus.

Attīstās mūsdienīgi finanšu paradumi

Mērķtiecīgi īstenojot vienu no prioritātēm, Hansabanka gada pirmajā pusē palielinājusi ieguldījumu un uzkrājumu apjomu – kopējais noguldījumu apjoms Hansabankā sasniedza 1 746.9 miljonus latu, palielinoties par 42.7 miljoniem.

Turpinot uzkrāšanas paradumu veidošanu un veicināšanu, 2.pensiju līmenī Hansa Pensiju klientu skaits pirmajā pusgadā sasniedza 396.9 tūkstošus. Savukārt 33.1 tūkstotis klientu pārdomāti veido uzkrājumus savai nākotnei, izvēloties Hansa Atklātā pensiju fonda pārvaldītos 3.līmeņa pensiju plānus.

Turpināja pieaugt internetbankā veikto noguldījumu apjoms – jau 40.8% noguldījumu Hansabankā pirmajā pusgadā veikti, izmantojot internetbanku. Kopumā elektronisko norēķinu jomā Hansabanka pirmajā pusgadā nostiprināja pārliecinošās līderpozīcijas, demonstrējot savu uzticību inovācijām un klientu servisam, aktīvi strādājot pie jaunu risinājumu ieviešanas un elektronisko norēķinu popularizēšanas. Jūlija sākumā klienti iepazīstināti ar jaunu internetbankas versiju - vēl ērtāku, personīgāku un klientu vajadzībām piemērotāku.

Pirmajā pusgadā jau 96,36% no visiem norēķiniem Hansabankā tika veikti elektroniski. Ja visi klienti darījumus veiktu tikai bankas filiālēs, būtu nepieciešamas 1 953 Hansabankas filiāles šobrīd esošās 71 filiāles vietā!  Hansabankas internetbanku lietotāju skaits kopš gada sākuma palielinājies par 93.4 tūkstošiem un ir sasniedzis 749.2 tūkstošus, savukārt mobilās bankas lietotāju skaits sasniedza 620.2 tūkstošus, palielinoties par 53.8 tūkstošiem, kas apliecina arvien pieaugošu vēlmi efektivizēt ikdienas norēķinus un ietaupīt laiku, izmantojot drošus un precīzus mūsdienu finanšu instrumentus.  

Pārdomāta mājsaimniecību un uzņēmumu kreditēšana

Turpinot pārdomātu kreditēšanu, Hansabankas Grupas kredītportfelis 1.pusgadā sasniedza 4 494.5 miljonus latu, palielinoties par 323.2 miljoniem. Pirmajā pusgadā  mājokļu kredītu pieaugums bija 3% jeb 39.5 miljoni latu, sasniedzot 1 340.3 miljonus. Tas apliecina, ka klienti joprojām aizņemas, lai uzlabotu savus dzīves apstākļus, iegādājoties vai labiekārtojot esošo mājokli. Patlaban Hansabankas hipotekāro kredītu klientu skaits ir sasniedzis jau 47.7 tūkstošus.

Savukārt uzņēmumu sektorā Hansabankas Grupa sasniegusi pieaugumu 10% apmērā jeb par 222.7 miljonu latu, bet kopējais uzņēmumu kredītportfelis ir 2 539.6 miljoni latu. Hansabankas prioritāte šogad ir eksportējošo uzņēmumu finansēšana, mazo un vidējo, kā arī lauksaimniecības uzņēmumu atbalsts.

Hansabanka kā uzņēmums, kas orientēts uz servisu, turpināja klientu apkalpošanas pilnveidošanu un filiāļu tīkla paplašināšanu – pirmajā pusgadā ir atvērta jauna norēķinu grupu Daugavpilī, paplašināta Ogres filiāle, Siguldas un Aizkraukles filiāles pārcēlās uz jaunām telpām, bet Kuldīgā ielikts pamatakmens un uzsākta jaunas filiāles būvniecība. Vasarā Hansabanka ir ieplānojusi atvērt norēķinu grupu arī Aizputē, bet gada otrajā pusē - jaunas filiāles Jelgavā, Rīgā un Valmierā.

Līzinga nozares līdera - Hansa Līzings - līzinga un faktoringa portfelis ir palielinājies par  24  miljoniem latu, sasniedzot  758  miljonus latu.

Hansabanka saglabā līderpozīcijas norēķinu karšu tirgū, kopumā karšu skaits 1.pusgadā sasniedza 911.0 tūkstošus, no gada sākuma palielinoties par 18.9 tūkstošiem. Karšu lietotāji ir atzinīgi novērtējuši labumus, ko sniedz gan kartes lietošanas ērtums, gan priekšrocības, ko saņem Hansabankas klienti, piemēram, Vērtīgo punktu programma, vienotais cenrādis bankomātiem visas Swedbank grupas ietvaros un daudzas citas.

Rudenī – ar vienotu Swedbank zīmolu
Kā jau tika ziņots šā gada maijā, no rudens Hansabank grupa Baltijā turpinās darbu ar savas mātes kompānijas – Zviedrijas un Baltijas lielākās finanšu institūcijas Swedbank - vienoto zīmolu, lai kļūtu par izcila servisa līderi Eiropā. Vienotais bankas zīmols apvienos Swedbank un Hansabank vērtības ar mērķi stiprināt bankas konkurētspēju ne tikai katrā valstī atsevišķi, bet visā Eiropā.

Hansabankas Grupa:  AS Hansabanka, SIA Hansa Līzings, AS IPS Hansa Fondi, AS Hansa atklātais pensiju fonds, SIA Hansabankas Centrālā Ēka, SIA Baltijas Autolīzings, SIA Hansa Apdrošināšanas Brokeris.

Papildu informācijai:
Kristīne Jakubovska
AS „Hansabanka”
Preses sekretāre
Tel.: 67444560, 29128208
[email protected]

Hansabanka ir daļa no Swedbank grupas, kas ir viena no lielākajām finanšu institūcijām Ziemeļvalstīs un Baltijā. Swedbank grupas klientu skaits  ir 9 miljoni privātpersonu un 600 tūkstoši uzņēmumu. Swedbank ir pārstāvēta ne tikai Ziemeļvalstīs un Baltijā, bet arī Krievijā, Ukrainā, Luksemburgā, Spānijā, ASV, Ķīnā un Japānā. 2007.gada decembrī grupas aktīvi bija aptuveni 100 miljardi latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses