Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

"Prudentia" investīciju baņķieri aicina ziedot asinis

Atsaucoties Valsts asinsdonoru centra aicinājumiem rūpēties par nelaimē nokļuvušajiem līdzcilvēkiem, vadošā Latvijas investīciju baņķieru sabiedrība “Prudentia” ceturtdien, 31. jūlijā pirmoreiz organizēti iesaistīsies donoru kustībā. Investīciju baņķieri aicina pievienoties arī viņiem kaimiņos esošo biroju darbiniekus, radus un draugus, jo Valsts asinsdonoru centra (VADC) specializētais autobuss 31. jūlijā no pulksten 11 līdz 14 gaidīs donorus autostāvvietā – Eksporta ielā 1, Rīgā.

“Ceram, sniedzot piemēru, iedrošināt arī citus nodot asinis,” atzīmē AS “IBS Prudentia” partneris Kārlis Krastiņš. “Vienkārši palīdzēsim ar savu asins lāsi kādam atgūt cerību dzīvot! Neesam jau nekādi pašlabuma meklētāji, lai domātu tikai par to, ka šodien palīdzēsim mēs, bet varbūt rīt šī palīdzība būs nepieciešama mums pašiem. Cilvēciskam būt nav grūti.”

Aicina kaimiņus piebiedroties
“Prudentia” birojs atrodas Ausekļa ielā 1, tā sauktajā “klusajā centrā”, kur atrodas arī diezgan daudzi citu uzņēmumu biroji. “Tādēļ kaimiņiem sagatavojām un izsūtījām aicinājumus mums piebiedroties, un nodot asinis laikā, kad tepat netālu atrodas specializētais donoru autobuss,” saka K. Krastiņš. Darba devējiem, protams, jārēķinās ar likumdošanā noteikto iespēju donoriem izmantot brīvdienas un saņemt noteikto atlīdzību, ja, iepriekš par asins nodošanu paziņots darba devējam.

“Prudentia” arī informējusi uzņēmumam kaimiņos atrodošos darba devējus par citām iespējām un noteikumiem donoriem. Par donoru var kļūt 18 līdz 65 gadus jauni veseli cilvēki, kuru svars pārsniedz 49 kilogramus.

Ieguvumi donoriem:
- Pirms asins došanas – obligātās vieglas brokastis.
- Pēc asins došanas – naudas kompensācija pusdienām – Ls 3.
- Pēc katras asins nodošanas piešķir atpūtas dienu, izmaksājot noteikto atlīdzību vai, pēc donora pieprasījuma, šo dienu pievieno ikgadējam apmaksātam atvaļinājumam.
- Morāls gandarījums, slimnieku un mediķu pateicība.

Noteikumi donoriem:
Lietot veselīgu uzturu, daudz šķidruma, nedrīkst lietot alkoholu un pirms procedūras smēķēt. Neaizmirstiet personu apliecinošu dokumentu ar fotogrāfiju.

1-2 dienas pirms asins nodošanas:
DRĪKST ĒST UN DZERT saknes, augļus, biezpienu, liesu sieru, cīsiņus, biezputras, maizi, liesu gaļu un zivis, medu, sulas, kompotus, ķīseļus, tēju, kafiju, minerālūdeni.

NEDRĪKST ĒST UN DZERT: neko ceptu, piparotu, treknu (vistas, siļķes, lasi, desas, sieru, speķi), olas, sēnes, kūkas, saldējumu, riekstus, šokolādi, kakao, buljonu, jebkuru alkoholu (arī alu), medikamentus, tajā skaitā – aspirīnu.
Vairāk par uzņēmumu varat uzzināt, apmeklējot www.prudentia.lv, bet plašāku informāciju par to, kā kļūt par donoru, kā arī par Valsts asinsdonoru centra specializētā autobusa maršrutu varat uzzināt, apmeklējot www.vadc.gov.lv tīmeklī.

Kārlis Krastiņš, AS “IBS Prudentia” partneris un valdes priekšsēdētājs
Kontaktpersona mediju pārstāvjiem: Raimonds Ločmelis, sabiedrisko attiecību konsultants ([email protected]; 29287877; 67216834).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses