Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Reirs: nākamā gada budžeta konsolidācijas apmērs pārsniegs 122 miljonus latu

Nākamā gada budžeta konsolidācijas apmērs pārsniegs līdz šim plānotos 122 miljonus latu, ceturtdien intervijā LTV raidījumā Labrīt, Latvija! atzina Saeimas Budžeta un finanšu komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs (Vienotība).

Komentējot sarunas ar aizdevējiem, viņš norādīja, ka tās noslēgušās daudz maz sekmīgi, tomēr vēl jāpilnveido atsevišķi jautājumi. Atbildot uz jautājumu, vai ir panākta vienošanās par konsolidāciju 122 miljonu latu apmērā, Reirs norādīja, ka summa būs nedaudz lielāka.

"Tas ir jautājums par ilgstpējības izpratni un tādām lietām," viņš sacīja. Saskaņā ar Reira teikto nekādi jauni lēmumu saistībā ar konsolidāciju vēl nav pieņemti, jo valdībai sarunās ar aizdevējiem plāna B nebija, un tika piedāvāta nākamā gada budžeta konsolidācija 122 miljonu latu apmērā, nodrošinot nākamā gada budžeta deficītu 2,5% apmērā no iekšzemes kopprodukta (IKP). Vienlaikus Reirs piebilda, ka valdība gan nevēlas koncentrēties uz kādu noteiktu skaitli, jo iepriekšējos gados sasniegtais deficītis parasti pārsniedza prognozēto.

"Valdībai vēl ir laiks, jo budžetu Saeimā plānots iesniegt 6. vai 7.decembrī, un līdz tam laikam vēl ir jāatrod vēl šīs te ļoti nelielās izmaiņas," norādīja Reirs, paužot viedokli, ka 2012.gada budžeta konsolidācijas apmērs nesasniegs aizdevēju iepriekš minētos 150 miljonus latu.

Jau vēstīts, ka valdības pārstāvji vēl nav panākuši vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem par nākamā gada budžeta konsolidāciju, un palikuši atsevišķi nepabeigti jautājumi. Paredzēts, ka turpmāk vienošanās notiks telefoniski. Tāpat ziņots, ka 8.novembrī valdība vienojās par konsolidācijas pasākumiem 122 miljonu latu apmērā, kas, pēc Ministru prezidenta Valda Dombrovska teiktā, ļaus pat ar rezervi nākamā gada budžetā sasniegt izvirzīto mērķi - budžeta deficītu 2,5% apmērā no IKP.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses