Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Rīgas dome un "Hansabanka" uzsāk vērienīgu programmu uzņēmumu atbalstam - "Atspēriens"

Pirmdien, 9.jūnijā Rīgas domes priekšsēdētājs Jānis Birks un AS Hansabanka valdes priekšsēdētājs Māris Avotiņš svinīgi parakstīja nodomu protokolu par unikālas iniciatīvas aizsākšanu - mazo un vidējo uzņēmumu atbalstu Rīgas pilsētā.

Rīgas domes Uzņēmējdarbības koordinācijas centrs sadarbībā ar Hansabanku izstrādā grantu programmu „Atspēriens“, kuras mērķis ir veicināt mazo un vidējo uzņēmumu attīstību, kuri nav vecāki par vienu gadu, motivēt izbraukušos Latvijas iedzīvotājus atgriezties Rīgā, uzsākot savu biznesu, kā arī veicināt labklājības pieaugumu un straujāku Eiropas Savienības līmeņa sasniegšanu.

Programmas ietvaros tiktu daļēji (75% procentu apmērā) atbalstīti tādi jauno komersantu izdevumi, kas saistīti ar specifiskas tehnikas un licenču iegādi, grāmatvedības un jurista-konsultanta pakalpojumu apmaksu, tirdzniecības vietas pielāgošanu, interneta mājaslapas izstrādi un citiem. Programmas ietvaros piešķirtais atbalsts palīdzēs uzņēmējam izveidot infrastruktūru veiksmīgas komercdarbības veikšanai.

Lai noskaidrotu atbalstāmos uzņēmumus, tiks rīkots atklāts konkurss, kurā varēs piedalīties konkursa nolikumam atbilstošas kā juridiskas, tā fiziskas personas. Konkursa pieteikumus izvērtēs atbilstoši iepriekš izstrādātiem vērtēšanas kritērijiem.

Pirmajā grantu izsniegšanas gadā (2009) vienam komersantam pieejamais granta maksimālais apjoms plānots 6 000 lati. Kopējo grantu budžetu veidos 60% Rīgas domes finanšu līdzekļi, un 40% AS „Hansabanka” līdzdalība. 2009. gada ietvaros plānots atbalstīt aptuveni 25 jaunos uzņēmumus.

„Esam gandarīti par iespēju uzsākt lielisku iniciatīvu  sadarbībā ar  Rīgas domi - grantu programmu „Atspēriens“, kuras mērķis ir mazo un vidējo uzņēmumu atbalsts. Jāatzīmē, ka šis ir pirmais uzņēmējiem tik nozīmīgais atbalsts, kurā partnerībā atbalstu sniedz Hansabanka un Rīgas dome. Hansabankas prioritāte vienmēr ir bijusi atbalstīt jaunu biznesa ideju attīstību un realizāciju, kas šī brīža sociālekonomiskajā situācijā ir būtiski svarīgi valsts iltspējīgai attīstībai. Programma „Atspēriens“ būs stabila platforma jaunajiem uzņēmējiem Rīgā, lai atspertos lielam un veiksmīgam lēcienam – piepildot savu biznesa ideju,“  uzsver Hansabankas valdes priekšsēdētājs Māris Avotiņš.

„Šis ir vēl viens lielisks piemērs tam kā var tikt realizēta privātā-publiskā-partnerība un es ticu, ka Rīgas pašvaldība arī turpmāk arvien aktīvāk darbosies šajā virzienā. Man kā pilsētas mēram ir svarīgi, lai Rīga attīstītos kā konkurētspējīga pilsēta ne vien Baltijā, bet visā Eiropā un kā vienu no svarīgiem posmiem es saredzu tieši mazo un vidējo uzņēmumu attīstības veicināšanu,“  norāda Rīgas domes priekšsēdētājs Jānis Birks.

Kā viens no programmas kvantitatīvajiem atgriezeniskajiem rādītājiem uzskatāmas iedzīvotāju ienākumu nodokļa iemaksas kā pilsētas, tā valsts budžetā, kuras veikuši atbalstītajos uzņēmumos nodarbinātie cilvēki. Uzņēmējdarbības koordinācijas centra veiktie provizoriskie aprēķini norāda, ka pēc piecu gadu darbības atbalstāmā uzņēmumā nodarbināto cilvēku iedzīvotāju ienākumu nodokļa iemaksas pārsniegs izsniegto grantu apjomu.

Jāatzīmē, ka Hansabanka pirmo reizi uzsāks tik vērienīgu publiskās un privātās partnerības projektu kopā ar Rīgas pašvaldību.



Papildu informācija:

Kristīne Liepa
Rīgas domes priekšsēdētāja
preses sekretāre
Mob. 27897344
E-pasts: [email protected]


Kristīne Jakubovska
AS „Hansabanka”
Preses sekretāre
Tālr.: 67444561, 29128208
[email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses