Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Rimšēvičs: Tuvāko mēnešu laikā tiks atcelta pirmās iemaksas prasība kredītiem

Latvijā tuvāko mēnešu laikā tiks atcelta prasība par 10% pirmo iemaksu kredītiem, trešdien pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Ivaru Godmani (LPP/LC) žurnālistiem sacīja Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

Viņš apstiprināja, ka pārrunājis ar Ministru prezidentu kreditēšanas ierobežojumu atcelšanu un abi vienojušies, ka pirmā iemaksa jāatceļ, jo tā zaudējusi jēgu.

"Uzskatu, ka pirmā iemaksa kreditēšanā ir zaudējusi savu jēgu, un tas ir laika jautājums, kad tieši šī iemaksa tiks atcelta," teica centrālās bankas vadītājs, piebilstot, ka, visticamāk, tas notiks tuvāko mēnešu laikā.

Lai bremzētu inflāciju, valdība pērn apstiprināja inflācijas apkarošanas plānu, kas paredz izmaiņas kreditēšanas politikā, nekustamo īpašumu jomā, kā arī nodokļu politikā. Lielākā daļa inflācijas apkarošanas plānā tapušo likumu grozījumu stājās spēkā pērn jūnija sākumā vai jūlijā, tostarp arī prasība par 10% pirmo iemaksu kredītiem.

Valdība nākamnedēļ plāno izvērtēt pirmā ceturkšņa rezultātus un lemt par nepieciešamajām izmaiņām, lai ekonomiskā attīstība nesamazinātos pārlieku strauji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses