Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

RSK: Arvien biežāk par adprošināšanas pakalpojumiem norēķinās pa daļām

Ekonomiskās situācijas ietekmē cilvēki arvien biežāk izvēlas sadalīt maksājumus par apdrošināšanas produktiem, liecina kompānijas "RSK apdrošināšana AS" sniegtā informācija. Pēc apdrošinātāja aplēsēm, 70% cilvēku pēdējo trīs mēnešu laikā iegādājušies apdrošināšanas produktus, izvēloties nevis maksāt uzreiz visu summu, bet veikt maksājumus pa daļām, informēja kompānijā.

Agrāk populāri bija iegādāties uz nomaksu OCTA un KASKO polises, savukārt patlaban skaidri iezīmējas tendence veikt samaksu pa daļām arī tādiem apdrošināšanas produktiem kā īpašuma un veselības apdrošināšana, norāda "RSK apdrošināšanas AS" valdes priekšsēdētājs Ēriks Gailāns. "Nenoliedzami tieši valsts ekonomiskās situācijas ietekmē, kad ikviens sāk izjust finansu resursu trūkumu, ievērojama sabiedrības daļa izvēlas samaksu par iegādātajiem apdrošināšanas pakalpojumiem veikt pa daļām," uzskata uzņēmuma vadītājs.

Pēc viņa domām, dalītajos maksājumos tiek saskatīts alternatīvs risinājums, kas ļauj ar salīdzinoši nelielām izmaksām vairākos maksājumos saglabāt līdzšinējo stabilitāti attiecībā uz medicīnisko pakalpojumu izmaksām un finanšu līdzekļiem, pēc kuriem varētu rasties vajadzība, piemēram, mājokļa atjaunošanai pēc nelaimes gadījuma.

Ē.Gailāns arī prognozē, ka, ņemot vērā tirgus situāciju, apdrošinātāji arvien biežāk piedāvās iegādāties apdrošināšanas produktus, norēķinoties par tiem pa daļām, jo cilvēku izvēle par labu dalītajiem maksājumiem, viņaprāt, turpinās pieaugt.

Uzņēmumā novērota arī tendence daudz biežāk izvēlēties maksimālo iespējamo dalīto maksājumu skaitu. Piemēram, pērn, iegādājoties veselības apdrošināšanas polisi, biežāk klienti izvēlējās veikt divus maksājumus, savukārt šobrīd viņi dod priekšroku maksimālajiem četriem.

"RSK apdrošināšanas AS" dati liecina, ka visbiežāk dalītie maksājumi tiek izvēlēti veselības un īpašuma apdrošināšanā, turklāt veselības apdrošināšanu, izmantojot dalītos maksājumus, visaktīvāk iegādājas privātpersonas. Savukārt uzņēmumi, iegādājoties apdrošināšanas produktus, jau līdz šim visbiežāk samaksu veica, dalot to vairākos maksājumos. Pasliktinoties ekonomiskajai situācijai, patlaban tikai atsevišķi uzņēmumi atsakoties, piemēram, no darbinieku veselības apdrošināšanas, kamēr lielākā daļa izvēlas maksimālo iespējamo maksājumu skaitu, pēc iespējas samazinot uzņēmuma izdevumus attiecīgajā brīdī.

"RSK apdrošināšanas AS" darbību uzsāka 1994.gadā kā pašvaldības uzņēmums "Rīgas slimokase". Tādēļ arī vēsturiski izveidojies, ka kompānijas dominējošais apdrošināšanas veids ir veselības apdrošināšana. 2005.gada beigās tika uzsākta darbības restrukturizācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses