Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Saeima otrajā lasījumā izskatīs mantiskā stāvokļa deklarēšanas likumprojektu

Saeima ceturtdien otrajā lasījumā izskatīs fizisko personu mantiskā stāvokļa deklarēšanas likumprojektu, kas paredz, ka jau no nākamā gada personām, kuru rīcībā ir vairāk nekā 100 minimālās mēnešalgas jeb 16 000 latu, būs jāiesniedz vienreizējā sākuma deklarācija.

Likuma mērķis ir konstatēt fizisku personu mantisko stāvokli un nodrošināt visu fizisko personu mantiskā stāvokļa ienākumu un izdevumu atbilstības un ienākumu legalitātes kontroles iespējas.

Mantiskā stāvokļa deklarācija būs jāiesniedz gan pilsoņiem, gan arī nepilsoņiem, kā arī personām, kurām ir ārvalstu pilsonība, bet tās ienākumus gūst Latvijā.

Likumprojekts paredz, ka sākumdeklarācija būs jāiesniedz Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajā iestādē pēc personas deklarētās dzīvesvietas. Deklarācija būs jāiesniedz personām, kurām skaidras vai bezskaidras naudas uzkrājumi pārsniedz 100 minimālās mēnešalgas vai to ekvivalentu ārvalstu valūtā.

Tāpat sākuma deklarācijās būs jānorāda arī par ārvalstīs īpašumā vai kopīpašumā esošu īpašumu, par ārvalstīs reģistrētiem transportlīdzekļiem, akcijām, pajām un vērtspapīriem.

Sākuma deklarācijā būs jānorāda arī par citu, fiziskas personas ieskatos, vērtīgu mantu, ja tā pārsniedz 100 minimālās mēnešalgas.

Ja pēc deklarācijas iesniegšanas tiks konstatēts, ka personas izdevumi pārsniedz ienākumus, tad personai būs jāpierāda ienākumu izcelsme. Komisija arī atbalstīja priekšlikumu, ka fiziskā persona var brīvi izvēlēties sev ērtāko uzkrājumu glabāšanas veidu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses