Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Saistībā ar "Lattelecom" privatizācijas darījumu dibinātas vēl četras kompānijas

Saistībā ar elektronisko pakalpojumu sniedzējas "Lattelecom" privatizācijas darījumu oktobra sākumā nodibinātas vēl četras kompānijas - trīs Latvijā un viena Luksemburgā, trešdien vēstī "Dienas Bizness" (DB).

Laikraksts atgādina, ka "Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Nils Melngailis 3.septembrī nodibinājis uzņēmumu "Riga Capital", kura parakstītais pamatkapitāls ir miljons latu. Savukārt 10.oktobrī - vēl četras kompānijas, triju adrese ir Rīgā, Elizabetes ielā 15, vienas -

Luksemburgā. Visu kompāniju pamatkapitāls ir 2000 latu.

"Lattelecom" preses sekretāre Maija Celmiņa DB skaidrojusi, ka vairāku jaunu uzņēmumu dibināšana ir saistīta ar darbinieku akciju piešķiršanas un pārdošanu mehānisma izveidošanas. «Veicot šo procesu, plānojam apkopot savu iegūto pieredzi, lai iesniegtu likumdevējam iniciatīvas, kas iespējams nākotnē varētu atvieglot akciju piešķiršanu un pārdošanu darbiniekiem,» norādījusi Celmiņa.

DB piebilst, ka pagaideām nav skaidrības par iespējamo akciju sadalījumu "Lattelecom", kas uzņēmums nonāks vadības, darbinieku un investīciju fonda īpašumā. Melngailis norādījis, ka pie jautājuma pašlaik strādā un ir izveidota aptuvenā sistēma, kā akcijas varētu tikt sadalītas.

Jau vēstīts, ka valdība galīgo lēmumu par "Lattelecom" un LMT valsts kapitāldaļu privatizāciju plāno pieņemt 6.novembrī. Satiksmes ministrs Ainārs Šlesers iepriekš paziņoja, ka no uzņēmuma kapitāldaļu privatizācijas valsts varētu iegūt 435 miljonus latu.

Līdz 6.novembrim plānots sagatavot visus nepieciešamos dokumentus un līgumus, lai darījumu varētu noslēgt un būtu skaidra tā struktūra. Dokumenti un līgumi būs vēl jāsaskaņo arī ar telekomunikāciju uzņēmumu otru līdzīpašnieku skandināvu "TeliaSonera".

Saskaņā ar panākto vienošanos "Lattelecom" vadība un darbinieki kopā ar investoriem iegūs savā īpašumā 100% "Lattelecom" uzņēmuma kapitāldaļu. Pašlaik Latvijas valstij pieder 51%, bet skandināvu koncernam "TeliaSonera" - 49% "Lattelecom" akciju. Savukārt "TeliaSonera" darījumā iegūs kontrolpaketi mobilo sakaru operatorā LMT, kurā tai pašlaik pieder 49% kapitāldaļu.

Pēc "Lattelecom" privatizācijas darījuma kompānijas īpašumtiesības 50% apjomā piederēs stratēģiskajam partnerim - starptautiskajai aktīvu pārvaldes un finanšu konsultāciju grupai "The Blackstone Group" ("Blackstone") - un 50% - "Lattelecom" vadībai un darbiniekiem, taču balsstiesības, pieņemot lēmumus, būs attiecīgi 50,1% un 49,9%.

Apvienība "Tēvzemei" un Brīvībai"/LNNKšonedēļ paziņoja, ka aicinās valdību atlikt elektronisko pakalpojumu sniedzēja "Lattelecom" privatizāciju, veicot uzņēmuma attīstības variantu tehniski ekonomisko izvērtējumu un "Lattelecom" privatizācijas procesa juridisko izvērtējumu.

"Lattelecom" piedāvā integrētus elektronisko sakaru un informācijas tehnoloģiju (IT) pakalpojumus, sniedz telekomunikāciju, tīklu projektēšanas un izbūves pakalpojumus, nodrošina datu pārraides un IT infrastruktūras risinājumus, interneta un kontaktu centra pakalpojumus, kā arī biznesa procesu ārpakalpojumus.

"Lattelecom" grupu veido seši uzņēmumi - "Lattelecom", "Lattelecom Technology", "Lattelecom BPO", "Citrus Solutions", "Baltijas Datoru akadēmija" un LSS. Pērn "Lattelecom" grupas ieņēmumi bija 143,7 miljoni latu, bet peļņa - 39 miljoni latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses