Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

SEB atklātais pensiju fonds – līderis starp privātajiem pensiju fondiem

Šā gada sešos mēnešos SEB grupas uzņēmums SEB atklātais pensiju fonds ir uzrādījis lieliskus rezultātus un kļuvis par absolūto tirgus līderi privāto pensiju fondu industrijā. Šā gada sešos mēnešos SEB atklātajā pensiju fondā uzkrātais kapitāls sasniedzis 56% no kopējā atklāto privāto pensiju fondu tirgus un 36% no kopējā privāto pensiju fondu tirgus, kā arī klientu skaits pieaudzis līdz vairāk kā 68 tūkstošiem.

Uz 2008. gada 30. jūniju SEB atklātajam pensiju fondam savus uzkrājumus bija uzticējuši veidot jau vairāk kā 68 tūkstoši mūsu valsts iedzīvotāji un 689 uzņēmumi veidoja privātās pensijas uzkrājumus saviem darbiniekiem. Kopējais privāto pensiju kapitāls, kas nodots pensiju fonda pārvaldībā sasniedzis jau 27,8 miljonus latu. Jau šā gada maijā SEB atklātais pensiju fonds aktīvu apjoma ziņā apsteidza Pirmo slēgto pensiju fondu, ko veido Lattelecom un Latvenergo grupu uzņēmumu darbinieki.

Par spīti pasaules ekonomikas nestabilitātei un fondu tirgus svārstībām, SEB atklātajam pensiju fondam sadarbībā ar SEB Wealth Management profesionāļiem ir izdevies nodrošināt saviem klientiem stabilu pozitīvu ienesīgumu kopš privāto pensiju plānu darbības sākuma. SEB Sabalansētais plāns kopš darbības sākuma nodrošinājis 4,45%* ienesīgumu, SEB – Eiropensija – 2.15%*, bet SEB Aktīvais plāns ieguldītājiem nodrošinājis 3,6%* lielu ienesīgumu.

 Arī 12 mēnešu ienesīgums visiem SEB pensiju plāniem ir visaugstākais nozarē, salīdzinot ar pārējiem lielākajiem tirgus dalībniekiem. SEB pensiju plāna ar aktīvo ieguldījumu stratēģiju ienesīgums sasniedzis 1,93%*, uzrādot augstāko ienesīgumu šajā plānu grupā starp pārējiem privātajiem pensiju plāniem Latvijā, savukārt SEB plāna ar sabalansēto stratēģiju 12 mēnešu ienesīgums ir 3,36%*, apsteidzot pārējos šajā ieguldījumu plānu grupā esošos privātos pensiju plānus.

 SEB atklātā pensiju fonda valdes priekšsēdētāja Dace Brencēna: “SEB atklātā pensiju fonda mērķis vienmēr ir bijis nodrošināt klientiem stabilu un pozitīvu ienesīgumu pat sliktos tirgus apstākļos un būt atbildīgiem par ilgtermiņa uzkrājumu tirgus un tradīciju stiprināšanu Latvijā. Mēs, uzskatot, ka pensiju uzkrājumu veidošanu par atbildīgu procesu, neatļaujamies šim pakalpojumam cilvēkus piesaistīt ar loteriju vai citu apšaubāmu triku palīdzību,  tāpat arī nemaldinām un nesolam milzīgus peļņas procentus, bet gan skaidrojam kā ilgtermiņā klienta ieguldītā nauda pieaugs, kā arī finanšu tirgos notiekošā ietekmi uz ieguldījumiem, un vienmēr atgādinām izmantot valsts piedāvāto nodokļa atmaksu. Tāpat brīžos, kad fondu tirgos redzam pārmaiņas, esam elastīgi un ieguldījumus pārvietojam uz mazāk riskantiem fondiem un akcijām. Tieši šī stratēģija ļauj mums nodrošināt klientiem stabilu ieguldītās naudas pieaugumu un arī ienesīguma ziņā būt pārākiem par citiem tirgus dalībniekiem,

*Ienesīgums pēc pārvaldīšanas komisiju atskaitīšanas. Vēsturiskais ienesīgums negarantē līdzīgu ienesīgumu nākotnē.

SEB grupa ir Ziemeļeiropas finanšu institūcija, kas sniedz bankas pakalpojumus 400 tūkstošiem uzņēmumu un institucionālo klientu un 5 miljoniem privātpersonu. SEB piedāvā universālus bankas pakalpojumus Zviedrijā, Vācijā un Baltijas valstīs – Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. SEB ir pārstāvēta arī citās Skandināvijas valstīs, Vācijā, Ukrainā, Krievijā un Polijā, kā ir starptautiski pārstāvēta vēl 10 valstīs. SEB grupā strādā vairāk kā 20 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

Papildu informācijai:
Sanda Purviņa, SEB bankas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja – 67779978, 29357123, [email protected]
Vairāk par SEB banku: www.seb.lv.
SEB bankas jaunākās ziņas mobilajā telefonā: seb.lv/wap

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses