Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

SEB grupas zaudējumi Latvijā pirmajā ceturksnī - 30,1 miljons latu

Visas SEB grupas struktūrvienības, kas darbojas Latvijā, šā gada pirmajā ceturksnī strādājušas ar zaudējumiem - pamatdarbības zaudējumi sasniedza 30,1 miljonus latu, liecina bankas sniegtā informācija.

Grupas pamatdarbības zaudējumi, rēķinot pēc Latvijas finanšu sistēmas uzrauga prasībām, bija 23,9 miljoni latu.

Pamatdarbības ienākumi bija 21,4 miljoni latu, izdevumi - 10,1 miljons latu .

Banka norāda, ka šie dati atšķiras no tiem rādītājiem, kurus SEB Latvijā pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) prasībām publicē savā mājas lapā, ņemot vērā dažādās uzskaites un datu publicēšanas prasības. FKTK tiek sniegta informācija par SEB banku un tās meitas uzņēmumiem Latvijā, savukārt SEB grupas pārskatā datos par Latviju tie iekļauti visi SEB grupas uzņēmumi, kas strādā Latvijā, piemēram SEB Oparations vai arī SEB Trygg Liv

BNS vēsta, ka saskaņā ar SEB bankas mājaslapā publiskoto finanšu pārskatu Latvijā SEB bankas grupas zaudējumi šogad pirmajā ceturksnī bija 23,994 miljoni latu, kas ir trīs reizes lielāki nekā pērn attiecīgajā laika periodā, bet SEB bankas zaudējumi bija 25,229 miljoni latu, kas ir 2,7 reizes vairāk nekā pirms gada.

SEB Latvijā vadītājs Andris Ozols, vērtējot pirmā ceturkšņa rezultātus SEB grupai Latvijā, norāda, ka samazinātie ienākumi salīdzinājumā ar iepriekšējiem ceturkšņiem saistīti ar procentu likmju krituma turpināšanos, kas ir nozīmīgs ienākumu avots bankai. Tāpat viņš uzsver, ka 1.ceturksnī SEB grupai Latvijā palielinājies noguldījumu apjoms. SEB depozītu portfelis 1.ceturksnī palielinājies par 5%, SEB Wealth Management pārvaldīšanā esošie aktīvi palielinājušies par 10%, par 4% pieaugušas uzkrājošās apdrošināšanas parakstītās prēmijas.

Banka arī norāda, ka turpinās finansēt gan biznesa projektus, kur manāma neliela ledus sakustēšanās, gan arī mājokļu iegādi tiem klientiem, kas jūtas finansiāli stabili.

1.ceturksnī vidēji 2000 SEB klientiem ir nodrošināta esošo saistību pārskatīšana, lai samazinātu finansiālo slogu.

"Pēc pagājušajā gadā piedzīvotā ekonomikas krituma šī gada pirmais ceturksnis iezīmē vairākus pozitīvus pavērsienus, tai pat laikā par noteiktu stabilizāciju varēsim pārliecināties brīdī, kad iekšzemes kopprodukta krituma tempa samazināšanās, bezdarba pieauguma mazināšanās vai pat tā kritums, eksporta apjomu pieaugums būs vērojams vismaz divus, trīs ceturkšņus pēc kārtas," kopējo ekonomisko situāciju komentē A.Ozols un piebilst: pagaidām atveseļošanās ir salīdzinoši neliela, to izjūt noteiktās biznesa nozarēs strādājošie, bet kopējais noskaņojums joprojām salīdzinoši nogaidošs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses