Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

SEB peļņa Latvijā deviņos mēnešos - Ls 31,3 miljoni

Šī gada pirmajos deviņos mēnešos SEB grupa Latvijā strādājusi ar 31,3 miljonus latu tīro peļņu, liecina SEB Latvijā konsolidētie neauditētie bilances un peļņas–zaudējumu aprēķina dati. Tas ir par 30% mazāk nekā pērn attiecīgajā laika posmā, raksta BNS.

SEB grupas pamatdarbības ienākumu apjoms, salīdzinot ar šo pašu periodu pērn, ir pieaudzis par 3%, mājsaimniecībām izsniegto kredītu portfeļa apjoms šajā periodā audzis par 6%, sasniedzot 734,9 miljonus latu, savukārt privātpersonas un uzņēmumi grupai uzticējuši noguldījumus 1,3 miljardu latu apmērā.

Kā uzskata SEB grupas Latvijā prezidents Ainārs Ozols, ieņēmumu pieaugums salīdzinājumā ar šo pašu periodu gadu iepriekš norāda uz bankas spēju aizvien piedāvāt klientiem izdevīgus finanšu pakalpojumus, tāpat uzrādītie rezultāti, viņaprāt, ir apstiprinājums pārdomātam darbam pie iekšējo procesu uzlabošanas, darbības efektivizēšanas un izmaksu pārvaldīšanas. Grupas izmaksu pret ienākumu attiecības rādītājs ir 44%.

Sekojot līdzi notikumiem ekonomikā un piesardzīgi izvērtējot iespējamos attīstības scenārijus Latvijā, trešajā ceturksnī bankā pārņemta SEB grupā praktizēta metodoloģija uzkrājumu veidošanai izsniegtajiem kredītiem un palielināts veidoto uzkrājumu apjoms.

Kopējais privātpersonu un uzņēmumu uzticētais kapitāls, ko pārvalda SEB grupā ietilpstošā ieguldījumu pārvaldes akciju sabiedrība "SEB Wealth Management", deviņos mēnešos pieaudzis par 69%. Latvijas iedzīvotāji, uzņēmumi un arī ārvalstu investori "SEB Wealth Management" uzticējuši kapitālu vairāk nekā 334 miljonu latu vērtībā, savu pensiju 2.līmeņa kapitālu vairāk nekā 92 miljonu latu vērtībā uzņēmumam uzticējuši pārvaldīt vairāk nekā 216 000 Latvijas iedzīvotāju.

Kā skaidro banka, SEB pārvaldītos pensiju plānu rezultātus, ko tā vērtē kā ļoti labus, ļāvis sasniegt gada sākumā pieņemtais lēmumus samazināt ieguldījumu īpatsvaru akcijās, kas deva iespēju izvairīties no lielas daļas pēc tam notikušās korekcijas akciju tirgos.

"SEB pensiju fonds" pēc uzkrātā kapitāla atbilst 56% no tirgus, savukārt 68 800 lielais dalībnieku skaits atbilst 43% no kopējā atklāto pensiju fondu tirgus, aprēķinājusi banka.

"SEB dzīvības apdrošināšana" šā gada deviņos mēnešos parakstījusi prēmijās 10,5 miljonu apmērā un palielinājusi tirgus daļu līdz 39% dzīvības apdrošināšanas tirgus, norāda SEB. Privātos ieguldījumus "SEB Dzīvības apdrošināšanai" uzticējuši gandrīz 60 000 Latvijas iedzīvotāju, un lielākā daļa no viņiem uzkrāj apdrošināšanas programmās ar garantētu ienesīgumu, papildus no valsts saņemot 25% iedzīvotāju ienākumu nodokļa atlaidi.

Šā gada deviņos mēnešos "SEB līzinga" kopējais līzinga un faktoringa portfelis pieaudzis par 7% jeb 27 miljoniem latu, sasniedzot 411 miljonus latu. Uzņēmuma pārvaldītais faktoringa portfelis kopš gada sākumu uzrādījis 107% lielu pieaugumu un veido 70,5 miljonus latu. Šajā periodā līdz 35% ir pieaudzis industriālā līzinga pārdošanas īpatsvars, kas bankas skatījumā liecina, ka uzņēmumi turpina pilnveidot savu efektivitāti, ieguldot līdzekļus modernizācijā un konkurētspējas uzlabošanā.

SEB grupā ietilpstošā investīciju banka "SEB Enskilda", kas nodrošina Latvijas uzņēmumiem konsultācijas uzņēmumu pirkšanas un pārdošanas jautājumos, šā gada deviņos mēnešos piedalījusies vairāku nozīmīgu uzņēmumu pirkšanas un pārdošanas darījumu konsultēšanā, to vidū ir IZZI un "Nelss līzings" pārdošanas darījumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

CITI FAKTI

Uz 30.septembri "SEB bankas" internetbankas "Ibanka" lietotāju skaits sasniedza 458 000. "Ibankas" lietotāju skaits pieaudzis par 22%, savukārt veikto maksājumus  skaits - par 37%, salīdzinot ar šo pašu periodu pērn. "SMS bankas" lietotāju skaits, salīdzinot ar pērnā gada deviņiem mēnešiem, pieaudzis par 22% - septembra beigās šo pakalpojumu izmantoja jau 328 000 "SEB bankas" klientu.

SEB grupas Latvijā kapitāla pietiekamības rādītājs septembra beigās bija 10,6 %, pārsniedzot uzraugošo institūciju noteikto 8% minimālo līmeni.

SEB grupu Latvijā veido "SEB banka", līzinga kompānija "SEB līzings", "SEB pensiju fonds", ieguldījumu pārvaldes akciju sabiedrība "SEB Wealth Management", dzīvības apdrošināšanas kompānija "SEB dzīvības apdrošināšana" un investīciju banka "SEB Enskilda".

Avots: "SEB banka"

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses