Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

SEB Unibankas grupa turpina zīmola maiņas noslēdzošo posmu – pāreju uz SEB

SEB Unibanka pēdējo 2 gadu laikā, īstenojot dubulta zīmola stratēģiju, ir veicinājusi SEB (Skandinaviska Enskilda Banken) zīmola atpazīstamību Latvijā ar mērķi pilnībā integrēties SEB grupā. Ņemot vērā to, ka SEB Unibanka biznesa līmenī savu integrāciju SEB grupā realizēja iepriekšējo gadu laikā, līdz nākošā gada aprīlim ir plānots pabeigt arī iesākto zīmola maiņu, kad SEB Unibanka juridiski kļūs par SEB banku.

1998.gadā, kad SEB grupa iegādājās AS “Latvijas Unibanka”, bankas nosaukums tika papildināts ar atzīmi SEB grupas banka, lai norādītu savu piederību SEB grupai.

SEB Unibankai nostiprinoties kā nozīmīgai SEB grupas daļai, 2004.gada nogalē tika pieņemts lēmums, ka 2005.gada aprīlī Unibankas zīmolam tiks pievienots SEB, kas vēl vairāk apliecinās bankas esamību SEB grupā, tās augsto profesionalitāti un atbilstību starptautiska līmeņa bankas standartiem.

Vairāki līdz šim veiktie pētījumi liecina, ka Latvijas iedzīvotāji šo divu gadu laikā ir iepazinuši SEB zīmolu, un tas ir labs pamats, lai SEB Unibanka tieši nākošā gada sākumā pabeigtu iesākto zīmola maiņu, no dubulta zīmola pārejot uz vienu – SEB zīmolu. Līdzīgi SEB Unibankai, arī pārējās SEB grupai piederošās Baltijas bankas – SEB Vilniaus bankas un SEB Eesti Uhispank plāno 2008.gada pavasarī veiksmīgi noslēgt savu integrāciju SEB.

Pilnīgas pārejas uz SEB zīmolu jeb zīmola maiņas noslēdzošais posms tika uzsākts jau 2006.gada nogalē. Daļa no plānotajiem darbiem jau tiek realizēta šobrīd. No 2007.gada uz visām no jauna atvērtajām bankas filiālēm, klientu apkalpošanas centriem tiek eksponēts vienīgi SEB zīmols, bet pilnībā visu filiāļu izkārtņu nomaiņu uz SEB plānots pabeigt 2008.gada pavasarī, kad arī juridiski banka un tās meitas uzņēmumi iegūs jaunus nosaukumus.

SEB Unibankas prezidents Ainārs Ozols: “SEB Unibankas komanda pēdējo gadu laikā aizvien vairāk apzinās priekšrocības, ko sniedz SEB grupa. SEB grupa – tā ir pieredze, ko varam smelties ne tikai no Zviedrijas kolēģiem, bet arī no kolēģiem visās valstīs, kurās atrodas SEB. Strādāt zem viena zīmola visās valstīs nodrošina to, ka mūsu klienti mūs ļoti labi var atpazīt. SEB noteikti ir zīmols, kas liecina par kvalitāti, labu servisu un profesionāliem finanšu pakalpojumiem. Klienti jau šobrīd gūst priekšrocības ne tikai no konkrētajā valstī pieejamajiem finanšu pakalpojumiem, bet arī no tiem, kas pieejami citās SEB grupas bankās. Vienots zīmols nozīmē arī daudz lielāku sadarbību starptautiskā līmenī, vienlaicīgi efektivizējot mūsu darbību. Starpvalstu sadarbība dod iespēju mūsu darbiniekiem gūt plašāku redzējumu par savā atbildībā esošajiem procesiem, jo viņiem ir iespēja redzēt, kā vienas un tās pašas lietas tiek veiktas citās valstīs. Mums kā vienam no lielākajiem darba devējiem Latvijā ir svarīgi tas, ka jaunieši redz mūs kā starptautisku uzņēmumu ar neierobežotām iespējām savu karjeru veidot citu valstu SEB bankās, tāpēc vienotam zīmolam ir vēl lielāka nozīme.”

SEB grupa ir Ziemeļeiropas finanšu institūcija, kas sniedz bankas pakalpojumus 400 tūkstošiem uzņēmumu un institucionālo klientu un 5 miljoniem privātpersonu Skandināvijā, Baltijas valstīs, Vācijā, Polijā, Ukrainā, Krievijā un ir starptautiski pārstāvēta vēl 10 valstīs. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

Papildu informācijai:

Agnese Gribuste, Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja – 67779978, 29149306 [email protected]

Vairāk par SEB Unibankas grupu: www.seb.lv

SEB Unibankas jaunākās ziņas mobilajā telefonā: seb.lv/wap

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses