Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Senāts atceļ spriedumu par Palink maksātnespējas pasludināšanu

Augstākās tiesas Senāts trešdien nolēma atcelt pirmās instances tiesas spriedumu, ar kuru pasludināts veikalu IKI un Cento apsaimniekotāja Palink maksātnespējas process, aģentūra BNS uzzinājusi tiesā.

Tas nozīmē, ka Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesai vēlreiz būs jāskata Palink maksātnespējas lieta.

Protestu par Kurzemes rajona tiesas šā gada 5.janvāra spriedumu tiesā iesniedza ģenerālprokurora pienākumu izpildītājs. Ierosinot kasācijas tiesvedību, Senāts 16. februārī arī apturēja Kurzemes rajona tiesas sprieduma izpildi līdz lietas izskatīšanai.

Palink Kurzemes rajona tiesas spriedumu neatzina un vērsās pie ģenerālprokurora ar lūgumu iesniegt Senātā protestu par tiesas spriedumu, kas arī tika izdarīts.

Tiesā ar maksātnespējas pieteikumu vērsās privātpersona Sergejs Guščins, kuram cedētas atsevišķas būvkompānijas Landekss prasījuma tiesības pret Palink. Palink kategoriski noraidīja jebkādas Landekss prasības un pauda uzskatu, ka nav nekāda tiesiska pamata pirms galīgā tiesas lēmuma minētajā strīdā izvirzīt apgalvojumus, ka Palink nav izpildījis parādsaistības pret Landekss vai tā cesionāriem.

Savukārt Landeksa pārstāvji norādīja, ka Palink ilgstoši nav norēķinājies ar trešajām pusēm par to padarīto darbu.

2010.gadā Palink strādāja ar 72,97 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 66% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma zaudējumi samazinājās vairāk nekā divas reizes un bija 3,081 miljons latu, liecina Lursoft datubāzē publicētais uzņēmuma finanšu pārskats.

Palink dibināts 2003.gadā, un tā pamatkapitāls ir 60 miljoni latu. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Lietuvas uzņēmums Palink.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses