Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

"Snoras" atradusi investoru, kas gatavs pirkt "Latvijas Krājbankas" jaunemitētās akcijas

Lietuvas banka "Snoras" ir atradusi investoru, kurš vēlētos iegādāties "Latvijas Krājbankas" jaunemitētās akcijas, sacīja "Snoras" valdes priekšsēdētāja vietnieks Naglis Stanciks. Iespējamā investora vārdu viņš gan neatklāja.

"Mums ir investors, kas gatavs ieguldīt ["Latvijas Krājbankas" jaunajā akciju emisijā]. Es nevaru pateikt, vai investors iegādāsies visu emisiju. [Šāda lēmuma pieņemšanai] nepieciešams ilgāks laiks," norādīja "Snoras" pārstāvis.

Otrdien beidzās "Latvijas Krājbankas" parasto uzrādītāja akciju publiskais piedāvājums, kurā akcionāriem un ieguldītājiem tika piedāvāts iegādāties piecus miljonus jaunās emisijas akciju, taču publiskajā piedāvājumā ir parakstītas un pilnībā apmaksātas tikai 10 akcijas.

"Snoras", kas ir "Latvijas Krājbankas" lielākā īpašniece, vēlas emisijas turpināšanu un vērsusies pie "Latvijas Krājbankas" valdes, lai banka vēlreiz sāktu akciju emisijas procesu.

Jau vēstīts, ka "Latvijas Krājbankas" akcionāri 2008.gada 24.oktobrī ārkārtas sapulcē nolēma palielināt bankas pamatkapitālu par pieciem miljoniem latu - līdz 17 149 246 latiem. Bija plānots, ka pēc "Latvijas Krājbankas" pamatkapitāla palielināšanas bankas akciju kapitālu veidos 17 146 412 parastās akcijas un 2834 priekšrocību akcijas.

Akcionāri noteica, ka pārdošanas cena, par kuru "Latvijas Krājbankas" akcionāri un citas fiziskas un juridiskas personas ir tiesīgi parakstīties uz jaunās emisijas akcijām, ir trīs lati par katru akciju, no tā viens lats ir akcijas nominālvērtība, bet divi lati - emisijas uzcenojums.

Patlaban "Latvijas Krājbankas" pamatkapitāls ir 12 149 246 lati, ko veido 12 146 412 parastās uzrādītāja akcijas un 2834 A kategorijas priekšrocību akcijas.

Pēc aktīvu apmēra "Latvijas Krājbanka" oktobra beigās bija desmitā lielākā no 26 Latvijas bankām. Tās akcijas kotē Rīgas Fondu biržas otrajā sarakstā. Bankas lielākais īpašnieks ar 76,02% daļu ir "Snoras".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses