Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Spurdziņš: Latvijā šobrīd ēnu ekonomikas īpatsvars varētu būt 15-17%

Latvijā šobrīd ēnu ekonomikas īpatsvars varētu būt 15-17%. Par šādām finanšu ministra Oskara Spurdziņa aplēsēm otrdien vēstī "Dienas Bizness" (DB).

Ministrs laikrakstam skaidrojis, lai gan ēnu ekonomikas īpatsvara samazināšanās tempi palēninājušies, šim skaitlim joprojām ir tendence samazināties, par ko liecina iekasēto nodokļu apjomi, arvien lielāks skaits darbinieku, kas darbavietās tiek «legalizēti», kā arī algu izmaksu aploksnēs pārtraukšana.

«Visstraujāk ēnu ekonomikas īpatsvars samazinājās pēc tam, kad samazinājām uzņēmumu ienākuma nodokli, tagad tendence ir saglabājusies, bet temps ir lēnāks,» atgādinājis Spurdziņš.

DB raksta, ka Latvijā tiekot novērota atsevišķu ekonomikas sfēru atgriešanās pelēkajā zonā, izmantojot gan nelegālas, gan legālas nodokļu optimizēšanas shēmas.

Laikraksts norāda, ka ēnu ekonomikā pilnībā vai daļēji strādājošie ir konkurētspējīgāki par nodokļus maksājošajiem, var atļauties savu preci vai pakalpojumu realizēt tirgū lētāk nekā nodokļus maksājošie, turklāt attiecīgi izstrādājumu ražošanai vai pakalpojumu sniegšanai nepieciešamos resursus var iegādāties par augstākām cenām nekā tie, kuri maksā visus nodokļus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses