Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

"Swedbank": esam gatavi strādāt Latvijā arī grūtos laikos

Swedbank ir gatava būt Latvijā ne tikai laikos, kad klājas labi, bet strādāt arī, kad ir grūti laiki, trešdien publicētā intervijā laikrakstā Dienas Bizness saka Swedbank darbības vadītājs Baltijas valstīs Hokans Bergs. Viņš apliecina, ka Swedbank negrasās pamest Baltijas valstis un vēlas saglabāt savu pozīciju šeit. Bankas pārstāvis domā, ka pēc šīs krīzes banka veiksmīgi atkopsies, par spīti tam, ka ir gaidāmi pāris sarežģītāki gadi.

"Protams, bankas darbībai ir ietekme uz ekonomikas sliktiem un labiem rādītājiem," atbildot uz jautājumu, vai zināmu daļu vainas par ekonomikas pārkarsēšanu varētu uzņemties Swedbank, norāda H.Bergs. Tomēr viņš arī uzskata, ka banka nav vienīgā, kurai jāuzņemas atbildība, un patlaban visiem jādomā par problēmu risināšanu.

"Mēs kā banka un arī katrs no mums atsevišķi guvām labumu no straujās izaugsmes. Ja runājam godīgi, tad banka nav vienīgā, kurai jāatbild par šī brīža situāciju Latvijā. Katram sabiedrības loceklim ir konkrēta loma, savi uzdevumi ekonomikā - šobrīd visiem nepieciešams domāt, kā atrisināt šī brīža problēmas," saka H.Bergs.

Pēc viņa domām, iepriekš izaugsme bija ļoti nelīdzsvarota, bet tad, kad izaugsme atjaunosies, būs jādomā, kā nodrošināt ilgtspējīgu izaugsmi.

Salīdzinot ar Igauniju un Lietuvu, kopumā Swedbank Latvijā uzrāda bēdīgākus rezultātus, piemēram, peļņa pērn bijusi mazāka tieši Latvijā. Baņķieri atzīst, ka arī banku tirgū kopumā situācija Latvijā ir sliktāka nekā kaimiņvalstīs, kas pat esot likumsakarīgi, jo arī makroekonomiskie rādītāji Latvijā ir sliktākie, vēsta laikraksts.

H.Bergs atzinis, ka bankā izstrādāti dažādi darbības attīstības scenāriji, tomēr viņš neatklāja, vai kāds no tiem pieļauj, ka Swedbank Baltijas valstīs, Latvijā varētu strādāt ar zaudējumiem. Tomēr viņš lēsa, ka, līdzīgi kā pērn, arī šogad bankai būs kredītu zaudējumi. Konkrētas prognozes gan netiek izteiktas.

Pēc viņa teiktā, patlaban Swedbank kapitalizācijas ziņā esot viena no labākajām bankām Eiropā, bet tas, vai kapitāla nodrošinājums būs pietiekams, būšot atkarīgs no tā, kā attīstīsies ekonomiskā situācija. "Spriežot pēc šī brīža un pamatojoties uz prognozēm, ko izteikuši makroekonomikas eksperti, domāju, ka mēs veiksmīgi pārdzīvosim šo krīzi," intervijā saka H.Bergs.

Viņš piebilst: tā kā esošā situācija Baltijas valstīs ir atkarīga no ASV, arī no situācijas Eiropā, ekonomiskās situācijas atjaunošanās Latvijā būs atkarīga no tā, kā un kad situācija mainīsies pasaulē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses