Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Swedbank prezidents: nesabalansētība var atbaidīt investorus

"Hansabanka" turpinās aktīvu kreditēšanu, bet mainīs spēles noteikumus uzņēmējiem, - intervijā "Dienas biznesā" stāsta viens no lielākajiem Latvijas investoriem, Zviedrijas "Swedbank" prezidents Jans Lidens un tai piederošās "Hansabankas" vadītājs Māris Avotiņš.

"Klienti, kuri aizņēmušies naudu, lai iegādātos māju vai dzīvokli, ir ļoti laimīgi. Bet, protams, valstī vienmēr ir vajadzīga makroekonomiskā sabalansētība. Ir pastāvīgi jāpielāgojas, lai  varētu šo sabalansētību saglabāt. Tā ir ne tikai banku atbildība, bet pat daudz lielākā mērā valsts pārvaldes - valdības, parlamenta, centrālās bankas atbildība. Dažādu iemeslu dēļ izaugsme nekustamā īpašuma sektorā ir bijusi, iespējams, pārāk spēcīga. Tāpēc cenas ir kāpušas pārāk daudz. ... Tāpēc arī bankām ir jāpielāgojas. Tas arī rada lielas prasības valdībai, un valdība Latvijā ir nākusi klajā ar inflācijas apkarošas plānu, kuru mēs atbalstām. ... Taču kā ar visām sarežģītajām lietām - tas ir jāīsteno," saka J.Lidens.

Uz jautājumu, vai Latvijas ekonomiskā situācija varētu mainīt ārvalstu investoru skatījumu uz Latviju un vai sagaidāms investīciju atslābums, viņš atbild: "Tuvākā laikā nē. ... Viņi, tāpat kā visi ir norūpējušies - pārāk augsta inflācija, nesabalansētība ekonomikā.  Ja viņi domās, ka Latvija ilgtermiņā nespēs to novērst, viņi varētu kļūt atturīgāki investēt."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses