Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

"Swedbank" zaudējumi ceturtajā ceturksnī - 19 miljoni latu

Latvijas _Swedbank _neto zaudējumi pērn bija 317 miljoni latu, informēja bankas preses pārstāve Kristīne Jakubovska. Šajos rādītājos nav ierēķināta Swedbank Markets ietekme. Rēķinot arī Swedbank Markets ietekmi, grupas zaudējumi pērn bija 302 miljoni latu, bet bankas - 301 miljons. 

Swedbank operacionālā peļņa pērn ceturtajā ceturksnī pirms uzkrājumu veikšanas bija 17 miljoni latu, bet neto rezultāts - zaudējumi 19 miljonu latu apmērā, galvenokārt saistībā ar nedrošo kredītu pieaugumu un zemākiem ienākumiem sarukušajā ekonomikā, informē banka.

Pamatdarbības ieņēmumi ceturtajā ceturksnī bija 35 miljoni latu, kas salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni samazinājušies par 14%. Savukārt saimnieciskās darbības izdevumi šajā periodā bija 18 miljoni latu, kas ir par 12% mazāk nekā iepriekšējā ceturksnī.  

Klientu depozītu apjoms ceturtajā ceturksnī palielinājies par 6%, savukārt neto kredītportfelis šajā periodā samazinājies par 4%. Kredītu apjoma kritums saistīts ar lielākiem uzkrājumiem un mazākiem kreditēšanas apjomiem. Banka paredz, ka kredītportfeļa apjomi turpinās samazināties arī 2010.gadā, kas saistīts ar pārlieko parādsaistību samazināšanas tendenci, kas seko ekonomikas straujās izaugsmes periodiem.

Lai pielāgotos mazākiem biznesa apjomiem un ekonomiskai aktivitātei, darbinieku skaits Latvijā pērn samazināts par 25%, savukārt filiāļu tīkls samazināts par 18%.

(pievienota 1.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses